Helgen.



Fredag ca fem efter femton snöiga soliga mil var vi framme i umeå. Parkera bil checka in packa upp lägga sig i sängen. Vi bodde högt upp i ett hörnrum med fönster nästan hela vägen runtom. 



Gick till sushistället precis över gatan och beställde hem sexton respektive åtta bitar sushi. Och så gick vi på kylig promenad längs älven, såg amerikanska serier och hånglade tills vi somnade.



Lördagen började på absolut bästa sätt: hotellfrukost.


Efter att ha dragit oss i sängen den där nödvändiga halvtimmen gick vi ned till restaurangen för att välja mellan tio olika bröd, fyra olika ostar, färskost eller smör, paprika tomat gurka, åtta yoghurtar, plocka-själv-müsli, fem juicer, kaffe och fem téer, hård- eller löskokta ägg, scrambled eggs fruktsallad melon anananas gröt våfflor osv osv. Bästa.



Vi åt länge och fixade och donade innan vi trotsade snöstormen och gick ner på stan. Handlade väska och fint under, drack kaffe och åt paj på Nya konditoriet och diskuterade vänskap, studier och framtidsförhoppningar.



Sen snabbspolar vi till halv nio, då vi hade bokat bord för två på Tapas Bar & Deli. Så himla fin liten restaurang med 48 platser, mina drömlampor i taket och vitt kakel på alla väggar.



Middagsdate.



Jag beställde in kvällens bröd med aubergineröra, grillad halloumi, kronärtskocka med pinjenötter och pecorino och potatis med aioli. Så. Gott.



Och så en öl såklart.



Sen när vi tackat förr oss, gått de tio metrarna hem till vårat hotellrum såg det ut såhär utanför. 



Och så har vi söndag. Vakna snooza krama om inte vilja fara hem. Åt kortare frukost men lyxade med välgräddade våfflor med mycket sylt och grädde. Packade ihop våra saker, checkade snällt ut och åkte vidare.



Vi skulle nämligen hälsa på Mormor, när vi ändå var i stan. Diskuterade modersrelationer, skrattade åt löjliga saker och jag rotade i garderober.



Kramade bästa Mormor hej då och sa vi ses snart igen, packade bilen full och åkte hem. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0