London dag fyra.

 
Söndagmorgonen började på bästa sätt: Brunch. Vi åkte ut till Östra London för att gå på Café 338 för deras brunch. Och ja alltså finns det något bättre sätt att starta dagen på? 



Efter alldeles tillräckligt mycket mat gick vi vidare ner mot den stora marknaden som hölls där. 

 
Kikade på hängselbyxor och analoga kameror.
 
 
Köpte den här! Älska fruitcups.
 
 
Sen blev det kväll, Belle beställde av misstag en hel grillad kyckling till middag och vi spenderade de sista minuterna tillsammans med att bara vara. 
 


Vid 22:34 satt jag på tåget tillbaka till Heahtrow där jag skulle spendera natten på en fåtölj i förstaklass området vid en incheckning jag blivit tillvisad en städare (som under natten även skulle komma med vatten och kaffe han köpt till mig, men det visste jag ju inte då)

 
Så jag kramade min bästa vän hej då, sa vi ses snart igen och så åkte jag. 

London dag tre.

Lördag var morgon var väldigt turbulent, både upptäcka att mobilen var stulen och sen få tillbaka den, upptäcka att kontanter var kvarlämnade men oystercardet stulet och att återgå och gå igenom gårdagkvällen. Nyckelord: Alfonso ditt as. 

 
Till middag gick vi till Nandos rätt nära vårat hostel, en portugisisk restaurang med fantastisk dekor och jättegod piripirikryddad mat. Jag åt bland annat den bästa vegburgaren jag någonsin ätit. Tips!
 
 
På kvällen tog vi några öl på takerassen och sedan bussen in till Shoreditch för att gå på valfri cool hipsterbar tillsammans med Linnea. Gick in någonstans där brudarna var snygga och männen hade långt skägg och hatt, försökte göra mig förstådd med min obefintliga förkylningshesa röst genom den höga obegripliga musiken och mitt fylletöcken. 

Att göra när det blir höst:



- Det klassiska med att sitta inne och lyssna på regn som slår mot fönsterblecket.
 


- Hitta nya serier att följa.
- Äta svenska äpplen, längtar lika mycket varje år. 
 
 
- Åka utomlands och ta vara på lite sommarvärme. 
 
 
- Baka pajer, kakor, muffins och bröd. 
- Lära mig dricka whiskey med Christian. 


- Ta fram de tjocka stickade tröjorna, halsduk och grova bootsen.
- Ha mörkt hår och mörka läppar, just läppstift törs jag ju aldrig annars ha. 
 
 
- Se hur hela världen ändrar färg.
- Klä sig i höstlövsfärger.



- Gå på museum  och gå på utställningar. Hösten är ypperligt för sånt.
 

- Dricka te till sent på kvällen och dela hemligheter med de man tycker bäst om. 
- Läsa någon rolig kurs, jag ska börja genusvetenskap.
 


- Läsa böcker. Köpte två nya pockets på Arlanda och så har jag tänkt plöja Jonas Gardells nya bokserie. 
- Ta fram filtar och kuddar att ha i soffan. 


- Köpa nytt te. Har redan hunnit köpa två olika sorter från jobbet, ett grönt och ett vitt. 
- Jag ska unna mig en dyr jäkla anteckningsbok med blanka sidor att skriva drömmar, tankar och funderingar i. Den behöver såklart inte vara dyr, men det är tyvärr den här. 
 


- Packa dig full av inspiration och pepp, för det är lätt att förgås i höstmörkret som kommer. 

London dag två.

 
Bara en jäkla massa sightseeing. 

Och så hem igen.

 

London dag ett.

Efter mycket väntan och en obegriplig tragglig engelska lyckades jag ta mig till Heathrow och sedan därifrån, till Northfields där jag mötte upp min älskade efterlängtade Belle och så tog vi undergrounden vidare till London Bridge.

 
Vi åkte till vårat hostel (St Christophers London Brigde: The Village. Bästa!) för att dumpa av grejer och byta om och så gick vi direkt ut på stan och hamnade på det här stället.
 
 
Minns tyvärr inte vad det hette men det var så jäkla bra iallafall. Här skriver Belle kärleksbrev till servitriserna i väntan på mat.


Och så maten!! Grillad burgare, grillat bröd med bluecheese och grönsaker. Mh. 



Efter det åkte vi vidare till Linneas lägenhet, träffade henne och satt ute i sommarvärmen som slagit london någon dag tidigare.



Och så tillbaka till hostlet igen, dricka te (då vi båda hade lyckats bli sjuka lagom i tid till denna helg) och gå ut på takterassen för att diskutera med en australiensare, en nya zeeländare och två amerikaner. 

Thailand tvåtusenfem.















 
Det här är nästan exakt sju år sedan nu och nu är jag tillbaka i Thailand, bara på ett helt annat ställe och med bästa Christian. Hur bra är inte det. 

Koh Samui, Bangkok, Thailand

Hej älsklingar nu åker jag. Kommer komma upp bortglömda och sparade inlägg från sånt kul som hände för ett tag sedan och så hörs vi igen när det blivit oktober skulle jag tro. Nu åker jag på semester. Puss 

Tänka sig.

Just ja, vet ni vad? Jag har fått jobb. Nu har jag provjobbat i sex dagar och när jag kommer hem från Thailand börjar jag jobba på riktigt. Och det bästa av allt: det är i en helt fantastisk tebutik här i stan(!). Dör peppdöden. 

Ikesjaur.

 

Instagram @ Augusti

 
When in doubt: koka palt. Och så var jag helt euforisk efter att ha varit på ett fantastiskt födelsedagsfika hos Leo med avslutande bastu och nakenbad i Bullerviken. 
 
Kom hem och så slog det mig att jag ju bara skulle bo här i ca två veckor till. 
 
 
 
Spelade min allra första runda discgolf och avslutade med obligatorisk bergsbyglass. 
 
 
 
Åkte på fuck-everything-om-en-vecka-drar-jag-fest i kollektivet som var så himla bra, följt av ypperlig utgång på 1906. Dagen efter blev bästa bakisdagen på länge, fika i solen och eftermiddagsbad i Hammenviken. 
 
 

Åt sushi med sushifantasten Jenny och åkte ut med Anna-Maria till deras nya hus och gick promenad med Lyra längs vattnet.

 
Drack te med B. Och fick överraskningsfest som ni ju läst om tidigare. 
 
Åh. Bästa festen. 

 
Började flyttpacka. Hugha. Och såg Kick-Ass 2 med Simon och Belle. Bra film!

Och det var det sista jag såg av dom här innan jag flyttade iväg. 
 
 
Sa hejdå till lägenheten och så bodde jag plötsligt i en annan stad. 
 
 
Gick runt och lämnade cvn i stan och kom fram till att det är precis lika tråkigt att vänta i Skellefteå som det är i Piteå. Och så åkte jag ju till fjällen.
Åkte till Boviken med Christian och satt med filt på stranden och tog vara på den sista sommardagen ungefär. 

 
 
Tog paus för Arraksboll mitt i mitt flyttstäd och tog en kopp te hos Emelie i väntan på bussen hem. 

Klippte mina fula jeans nittiotalskorta. 


 
Såg ut såhär en fredag när jag och Christian gick och åt på matfesten. Och så åkte vi hem till Hemmingsmark och jag plockade rent rödvinbärsbusken. 

 
Förra helgen var datehelg så på lördagen gjorde jag mig fin och så gick vi ut och åt på vedugnspizzerian här i stan. Det var den godaste pizzan jag någonsin ätit med pinjenötter, fikon, honung, getost och ruccola. Åh, bäst.

Hemma igen.

Jahapp, då var man hemma igen. Efter tre timmars sömn på Heathrow och en sammanlagd väntan på 11h kom jag vid 15-tiden tillbaka till Skellefteå. (för att få reda på att de tappat bort mitt bagage på arlanda. Fast det är lugnt, jag fick tillbaka det. Phew) Har varit borta från London och Isabelle i ett komma fem dygn och det känns så hemskt att komma tillbaka till verkligheten och hålla sig till skrivna meddelanden istället för att skratta tillsammans. Men det går bra, vi ses ju snart igen. 
 
Så nu har jag påbörjat min andra (och sista) jobbvecka innan vi åker iväg igen, redan på lördag har jag ca tjugofyra timmars resande att se fram emot men det är så jäkla värt det. Helt och hållet bara semester i två veckor, hur lyxigt är inte det. 

Nu ska jag dricka örtte och bli frisk. Puss.

London callin'

Bye Bitches, nu drar jag till London!

Jurun - Ikeasjaur.

 
Den jobbiga delen på våran lilla vandring, 1,2 km och oledat varvat med steniga och leriga leder, men också den vackraste delen. Höga fjäll och alldeles turkost vatten mot grönröda slätter fulla av mossa och ljung. 

Idag är ingen vanlig dag, hurra hurra hurra!

Tredje september. Alldeles i början på hösten och en så jäkla bra dag, idag fyller nämligen min bästa vän tjugo år. I sju år har vi känt varandra nu, gått igenom alla år från tretton till tjugo och nu är vi plötsligt inte tonåringar längre. 
 
 
Isabelle är lite som min andra hälft. Ni vet, drar med mig ut på äventyr när jag inte vågar och får mig att göra saker jag alltid velat men inte törs. När jag har varit med om kriser i livet har hon alltid suttit brevid mig och hållit om och tröstat, strykt mig över ryggen medans jag har hulkat fram några ledsna ord genom tårarna. 
 

 
Isabelle är alltid tillräckligt rak och rättfram med mig, säger som det är och får mig att rycka upp mig när jag helst bara tycker synd om mig själv och kommer på roliga små och stora saker för oss att göra. Hon är otroligt social och får vänner vart än hon går, hon får mig alltid att skratta och hon får mig att skratta sådär gott rakt in ifrån hjärtat ni vet. Hon är sådär bra med barn som jag önskar att jag var och hon är klok. Och duktig på allt.
 
 
Så idag fyller hon år och om två dagar får jag träffa henne och se hennes nya stad. Min bästa vän, min bästa allt. 

Måndagstips.



Den här
texten. Klicka er gärna vidare i länkarna och läs de andra artiklarna. Jobbigt, men viktigt och bra. Jag har inte tänkt ge mig på att beskriva texten och inte göra den rättvisa men läs den, okej? Bara läs. 

Sista augustiveckan.

 
 
Veckans humör: Nervös och glad. Gått och delat ut cv'n och blivit uppringd för att komma och träffa chefen. Pirr.
Veckans vill ha: Ett jobb och en bil.
Veckans köp: Resväska. Detta det bästa pga: London på torsdag och om två veckor är vi i Thailand.
Veckans favoritplagg: Vaxad tjocktröja från Crocker som jag fick för 75:- istället för 399:-.
Veckans frisyr: Urblekt och orangerött trots att jag färgade det mörkt för två veckor sedan.
Veckans händelser: Matfesten, Don Vito, Josse och Martin på besök.
Veckans saknad: Kompisar i pite.  
Veckans festligaste: Lördagsöl.
Veckans måltid: Den fyllda kycklingen med färskost jag har i ugnen just nu tillsammans med hemgjord klyftpotatis med timjan, sås och sallad. Omnomnom.
Veckans borde: Ja. Allt.
Veckans godis: Röda vinbär hos Mamma och Pappa. Bästa.
Veckans sämsta: Söndagar. Ogillar.