du-dunk. du-dunk.

jag kan berätta i timmar om hur det kändes första jag kände dina hjärtslag mot mina den där ovanligt varma novembermorgonen när vi fortfarande väntade på första snön, hur jag trodde jag skulle dö när du kysste mig, hur jag har tänkt på dig sen första gången jag såg dig eller hur jag saknar just precis allt med dig just nu när vi är så långt ifrån varandra. men jag tänker att det kanske räcker med att säga att jag älskar dig.

Halva nyårsafton, mest tolvslaget.

 

Nollor: superhjältar, idrottare, 90-talsfilm/tv, after-ski och undercover
Högberget

 
En dag i höstas gick jag upp på ett berg i grannbyn för att koka kaffe över öppen eld och för att rensa tankarna på gammaldags vis. Då var jag så jävla nervös inför att träffa dig första gången och nu räknar vi nästan två månader. 

För ett halvår sedan åt vi surströmming i Långnäs.

 

sakna.

inatt saknar jag dig. inatt, igår, imorgon saknar jag dig. idag och varje dag tills det inte är vi längre. och helvete vad jag älskar dig. 

Veckan som gått.

 
Veckans humör: Supernervös har jag varit. Och saknig. Pussat pojkvän varenda jävla sekund jag kunnat och försökt att inte gråta sönder när jag skulle flytta. Och så supernervös för att börja på socionomprogrammet, såklart. Veckans vill ha: Ville ha visning på mitt studentrum så jag kan tacka ja/nej. Men idag! Veckans köp: Köpte kollegieblock, almanacka och pennor. Så himla skolstart-igt. Veckans favoritplagg: Nolletröja.  Veckans frisyr: Klippte av mig någon decimeter hår i förra veckan så jag har mest försökt få den frisyren att funka. Veckans händelser: Flytta, pussa och krama hejdå, börja på universitetet, klassfester. Veckans saknad: Sry men Isak ofc. Minns inte att distansförhållanden var såhär jobbigt. Veckans festligaste: Klassfest med nästan alla soc'isar, gå ut på typ civilekonomsklubb och bonda/dansa järnet över 22kronorsöl. Veckans måltid: Bakischipsen jag åt igår. Mest värda någonsin.Veckans borde: Sluta oroa mig. Veckans godis: Sesamkakor. Bästa föreläsningssnackset. Veckans sämsta: Att flytta tjugo mil bort ifrån mina älsklingar. 

Innan jag flyttade till Umeå.


Om du någonsin vill ha en idiot, lägg din hand i min.

Om en vecka byter jag stad igen, helvete, jag är inte redo. Försöker tyda kartan över campus och läser insparks-schema, jag ska visst ha med mig en "vit t-shirt jag inte är rädd om" men nej jag vill inte sparkas in jag vill knappt gå jag vill stanna kvar. Jag ska börja studera till det jag har velat bli sen jag var 14, nu nästan 8 år senare blir det äntligen av och om det går fort när man har roligt är jag snart färdig.

Vi firmaplanerar, skriver lappar och marknadsför. Räknar på inköpspris och frakt och designar. Aldrig skulle väl jag göra något sånt här, men nu gör jag det, vi, jag och Carolina. Om 2014 var mitt fuck everything-yolo-år vad ska då mitt 2015 bli? Året när jag reder ut mitt liv, blir stabil?

Om mindre än en vecka flyttar jag igen och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag kommer sakna ihjäl dig. 

Jag har det bra hemma.

 

Grattis Nordsvahn!

Idag fyller min Simon år. Min barndomsbästis, han som stod upp för mig hela våran skolgång, sa ifrån när inte jag gjorde och som nu säger till varje gång jag är orimlig och inte är rädd för att vara ärlig. Min storebror, min bästis. 
Jag blev nyss 21 och nu är han redan 22, födda samma år men det känns som att han är tio år före mig ibland. Och jag minns fortfarande hur jag var kär i dig i lågstadiet och hur jag grät på skoltoaletten när du inte ville dansa med mig på discot. Och snart är vi sambos, om än tillfälligt.
 
Grattis på födelsedagen käraste du.

Hej 2015.

Om du är snäll mot dig, lovar jag att vara snäll mot dig.
 
För nästan exakt ett år sedan sa jag att jag skulle göra det här 2014:
må bättre. verkligen må bättre. vara stabil. √
åka på den där tågluffen jag velat göra hur länge som helst. √
ställa krav på andra, inte bara mig själv. √
skratta mycket. skratta tills man gråter. √
skriva dagbok.
rensa. ut med skiten. √
uppskatta fina saker i min omvigning, inte förvänta mig en oupnåelig perfektion √
och ge sig själv ett rättvist värde. √
prova nya spännande maträtter. göra sushi hemma, koka dumplings och helgrilla fisk t.ex. √
unna mig nytt kamerahus och fotografera mera. √
skriva mera. kanske skriva något riktigt? √
 
10/11. √ Jag skrev inte dagbok, men jag skrev mer och jag har börjat på något riktigt. Jag gjorde massa nya maträtter, jag rensade ur mitt liv på allt som var jobbigt, tågluffade och skrattat har jag så jag nästan blivit galen. och mått bättre, verkligen mått bättre. 
 
2015 vill jag: 
fjällvandra igen. ta en långtur upp till kebnekajse, vandra i sarek eller ta husvagnen upp till stora sjöfallet. 
tatuera mig. japp, nu är det dags. 
satsa stenhårt på hojnahejna, vårat pitefint apparel. 
börja löpa kanske. kom igen nu, gabrielle. 
pussas med pojkvän vid varenda tillfälle jag får.  
knyta ihop säcken med dessa fantastiska nya bekantskaper jag fått det här året, och hålla hårt i de som varit med länge.
läsa fler böcker (som inte är studielitteratur). 
resa utomlands till någonstans varmt. gärna barcelona eller någonstans i grekland. 
 
så, hej tvåtusenfemton, nu är vi igång.