You gave me my very first gun, I'll go out and hunt the hidden dome.

Just nu vill jag dricka öl och hångla till den här.

Analogt I


 
Lite skräpiga Abiskobilder från en engångskamera. Sarek nästa år då?

Men snart är det lördag.

Det är jobbigt när vi pratar för jag saknar dig så mycket.

Lussekatt.


Idag:

 
 
Varit barnsligt glad över novembers kanske första snöflingor och sprungit över snöbeklätt kripigt knastrande gräs, bakat en två tre fyra olika sorters julgodis och planerat helg. Ps: igår fick jag bilderna från engångskameran och imorgon är jag bjuden på middag. Så bra. 

Glada 20talet och depressionen tio år senare.

 
Alltså. Har totalkärat ner mig i sånt här.

You can spend the night beside her and you know that she's half crazy, but that's why you want to be there

Så, helgen blev inte riktigt som jag hade tänkt. Istället för att gå på middagsdate och fira, klä upp oss och dricka östeuropeiskt öl med mina närmsta och bästa och sen ramla in i mitt sovrum och på söndagen bara baka julfika hela dagen så grät jag tårarna ur mig någonstans mellan Kälen och Jävre, var besviken och arg på det mest opretentiösa sätt mitt i kolsvarta torsdagskvällen då jag fick veta att så skulle det inte bli.

Men istället jobbade jag, fick hälsa på raraste gamlingarna och gick på Emelies födelsedagsfest hos Josse, Martin och Jonny. Skålade med Minttu och tjejdrinkar, gav komplimanger och fick beröm och påmindes återigen om hur jävla bra de är, mina vänner. Och fira, det ska jag göra i helgen. 

Bilder som gör en glad.


 
Från 2010 tills nu, bilder som nästan får mig att gråta när jag tänker på hur jävla bra människor jag har runt mig hela tiden, hur lyckligt lottad man är och allt annat sånt där klyschigt. Ni rockar mitt hjärta.

4.

Idag är det fyra år sedan vi låg i mitt vit-och-svartmålade tonårsrum och höll om varandra, du med dina långa armar och jag med mina trevande händer. Vi hade träffats i två månader ungefär. Vi hade ätit middag tillsammans, jag hade missat sista bussen hem och du hade skjutsat mig de 7 milen sent en lördagkväll och jag hade druckit en öl för mycket med dina kompisar.
 
Idag är det fyra år sen den söndagen, den mitt i iskalla krispiga snökramande vintern då mitt hjärta missade ett slag och sen slog en miljon och jag kunde inte andas tänka röra mig när du frågade mig om den där pussen. Vi har varit fram och tillbaka, ambivalenta och oroliga och totalt jävla kaosartade men jag älskar dig. Så himla mycket.

Morgonstund.


Onsdagslista.

Vad har du på dig?
Roliga byxor och svart nättröja.

såhär typ.

Hur mår du?
Alltså ändå bra. Är ju pojkvänskär och kompiskär och med jobb går det ju inte helt åt helvete.
 

Vad önskar du just nu?
Att det var fredagkväll så jag fick klä upp mig och gå ut och äta och hångla, eller lördag så jag får baka lussebullar.

 

Vad har du ätit idag?
Bröd som jag bakade igår med avokado och ägg, ett glas juice och fil, fullkornsflingor och linfrön.

 

Vad ska du göra imorrn?
Imorgon är det torsdag och då ska Anna-Maria komma förbi med lilla Lyra och sen på kvällen åker jag iväg och jobbar.

 

Och på söndag?
På söndag har jag mest troligt Christian här och då ska vi gå ut på isen och gå, eller kanske åka in till stan och kika på allt på skyltsöndag.

 

Vem saknar du?
Alltså Christian.

 

Senaste köp?
Glitter och batiktröja som jag köpte i Sthlm. Så jävla fina.

 

Vad skrattade du senast åt?
Något halvtorrt skämt på Cougar Town.

 

Vad grät du senast åt?
Söndag kväll för att det är jobbigt när man inte kan träffas.

 

Vem sov du senast med?
Bea!

 

Vad läser du just nu?
Min vän Leonard av James Frey. Inte kommit så långt än men nu grinar jag bara mest åt en som dör i början.

 

Senast sedda film?
Law Abiding Citizen, men somnade någonstans mitt i.

 

Vem var den senaste som ringde dig?
Vikteamet.

 

Senast 3 inkomna sms?
"Åhh kuul!! Då gör jag det! Haha jaa, ibland får man typ lägga undan telefonen och kolla senare!"

 

"Haha precis!! Eller så kan man ju göra collage av samma bild ;)"

"Huvudsakligen jag får träffa dig är jag nöjd :*"

 

Vad stod de i ditt senaste skickade sms?
"Aah, den gillar jag!"

 

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Alltså ingen? Kan inte någon bara säga att jag är lik någon snygg. 

 

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Emelie! Hon skrev puss.

 

Vart vill du åka just nu?
Är jättesugen på Berlin eller Paris eller Köpenhamn. Men anywhere's good.


Vi har varit stormiga och av när du var på och ambivalenta men vafan gör man när ens hjärta slår volter och haltar fram samtidigt.

Jag är så jävla kär och det kan ingen ta ifrån mig.

Stockholm.



Vid middagstid på torsdagen kom jag till Arlanda, satte mig på flygbusen in till T-centralen och ringde och frågade om vägbeskrivning och "var är ni nu?!" tills jag äntligen mötte upp Isabelle och William. Vi åt middag, och sen följde de mig snällt till Hötorget där jag mötte upp Beatrice. Väl framme i lägenheten (den sjukt lilla, men sjukt fina lägenheten) drack vi te och tog igen till sent på kvällen, och sen fick jag såhär bra fredagsfrukost.

 
Det var kavajochhalsduksvarmt så vi bestämde oss för att gå in till stan. Fyndade batik och glittertröja och fascinerades över hur stort allting var. Inte van, ju. 
 


Bea.



Och så gick vi hem igen.



Åt halloumisallad med gräddfil, balsamvinäger och pumpakärnor.

 
Och så avslutade vi med turkisk yoghurt, hallon, honung och valnötter. Så bra.

Annars secondhandshoppade vi och drömde om vackra 20talsklänningar med paljetter och fransar på Beyond Retro, åt lunch på Djurgården, pratade julstress och julplaner, olikheter och ambitioner, vad som händer när man flyttar iväg och varför man vill vara kvar. 

Måndag.


 
via min tumblr och ttt-truth
 
I veckan ska jag: jobba, göra det här brödet, komma in i träningsrutiner, träffa Anna-Maria och lillvalpen(!), gå ut och gå på isen, baka pancaketårta och kanske macaroons och förhoppningsvis kramas pussas mysa med min efterlängtade pojkvän. (ja, det är visst så det heter nu)

Hemma!

Hej igen.


08

Nu åker jag till Stockholm. Puss!

14:51

Klockan är 14:51 och jag nästan spricker av längtan efter att du snart ska komma hem.


Hem.

Nästan det enda jag tänker på numera är sånt här.
 
via min pinterest

Lampor utan skärm, fina sideboards i teak, öppna porslinshyllor med blåvitt porslin, tavlor tavlor tavlor, växter och bokhyllor för mina böcker, LP-skivor, kameror och småsaker som man får som man aldrig vill göra sig av med.

Friday, I'm in love.

Ikväll ska jag äta sushi och hångla.

Kyrkby.


 

Okt.

Nu har jag haft ny mobil i snart två veckor och det blev ju precis november så jag tänkte vi kikar lite vad som hänt på min Instagram under oktober. Jennanaltapalt heter jag där, för det är ju alla ord man behöver kunna om man kommer till Pite som ny säger dom.



1: Såhär fint sken solen genom träden när jag skrev högskoleprov. 2: Såhär sugen var jag på det provet.



3: En fredag när jag hade jobbat hela dagen och kvällen och virkade framför en film till halv tolv. 4: Det började snöa.



5: Josse och Gugges Halloweenfest! Här är Josse som popart och jag i min panikihopkomponerade halloweensminkning. 6: Puss!



7: En så jävla bra frukost med scones och tre olika sorters marmelad. 8: Tyckte att det var rätt ok att jobba en söndag.
 


9: Filip-är-hemma-fika på Nodo där William lovade att mjölk och cola skulle vara gott. Det var det inte. 10: Kiiisekisse.



11: Bästabffsnyggbelle och Jag. 12: Finpojkar.

Måndag.

Idag har jobbat på mina två jobb (det låter mycket lyxigare än vad det är, det här med två jobb), varit tröttare än tröttast, funderat över vad som är det bästa avskedsfikat, småplanerat helgen och sett ut lite såhär:


Humlan och Fenix, pizza och Star Wars.



Igår tog jag bilen ut till Öjebyn och kyrkbyn och ett stort hus med gul fasad och röda knutar alldeles mitt i dimman.

 
Det var dags för traditionsbrunch på Humlan och Fenix!
 


För 99kr får man en så jäkla värd brunchbuffé med olika scones och marmelader, pancakes, olika kötträtter som kyckling och baconlindad prinskorv, våfflor, kakor och hur mycket kaffe och te som helst.



Leo.



Emelie.



Finpojkar.



Fint folk kommer ju sent så sen fick vi tillskott i form av Josse



Och Jonny.



Vi åt i timmar tills det inte fick plats mer och sen delade vi på oss för olika kvällsäventyr.



Jag åkte hem till Simon för att äta pizza och se så många Star Wars-filmer vi hann med innan vi somnade. Vi hann ungefär till slutet i tredje filmen, strax innan den där ultimata sista striden ungefär och sen körde jag hem igen i tjockaste dimman och somnade fort.
 

När man går plus minus noll.

Min allra bästa kille har åkt till Oslo för att hälsa på en barndomsvän, betala en förmögenhet för en chokladkaka, dricka öl och så. Men allra bästa Leo är hemma från Växjö i helgen och det känns så jävla bra att äntligen ses igen efter någonstans kring tio veckor och äntligen få skratta basta dricka öl tillsammans. Så man går lite plus, minus, noll.


Filip är hemma!

 
Igår träffades vi fem stycken runt ett bord på Nodo för att träffa Filip som var hemma igen efter tio veckor på folkhögskola i Bollnäs.



Halvhej från mig.



Och Tommy.

 
Vi drack kaffe och fikade, pratade gymnasietider och hur konstigt det känns att gå från att ses varje dag i tre år till knappt en gång varannan månad och såklart den stundande framtiden, innan vi åkte hem till Tommy för att se kvällstv och ta den allra sista bilden på min engångskamera. Det var så jäkla bra och det kändes precis som när man började ettan och hängde hela hela tiden och allt var så jäkla nytt, fastän det är hela tre år sedan och vi precis tagit studenten.