Januari genom instagram.

Har lämnat in min älskade favorittelefon för reparation, men här har ni nästan hela januari genom den iallafall.



Januaris första vecka fick jag spendera med Christian, och den allra första dagen stekte jag en massa pancakes och bjöd på med hjortsonsylt och grädde till. Och så bakade vi vaniljbullar.



Jag och Christian böt julklappar och jag fick tillexempel den här, Bob Dylans senaste på LP. Och så fikade vi.



Christian fick en Bob Dylan samlingsskiva och Simon & Garfunkel på vinyl av mig, och så köpte vi mer på den lilla musikaffären utvid busstationen. Gick och firade på The Bishops Arms med deras sanslösa vegburgare.



Sen byggde vi vinylspelare en lördag och på söndagen hälsade jag på Evelina och Claes i deras supernya hem, och tyckte gula bron såg så himla bra ut.



Pysslade i mitt fotoalbum med gamla analoga och nya framkallade bilder, såg Ax Men med Pappa.



Frukostlyxade med blåbär i yoghurten och kattgosade.



Bakade blodapelsinsockerkaka i morgonrock och gick på långpromenad med Simon och hundarna en söndag.



Brownies med jordnötssmörfrosting och blåbärsscones.



Klädde upp mig med lördagsstass för födelsedagsmiddag hos Simon och sprang runt i underställ inför utflykt till vallsberget.



Skrift på gatan utanför Cubus i stan och en så jävla bra kikärtsburgare med brieost efter eget recept.
(ett paket kikärtor, ett paket kidneybönor, lite potatis/majsjöl, 1 ägg och en massa kryddor)



I lördags gick hela företaget ut på Challenge för firmafest. Åt så jäkla god mat, skrattade med nya jobbarkompisar och shottade fernet. Var nöjd efteråt.


Gick på Nodo med B och Simon som precis tagit körkort och tyckte att det enda roliga med -27 är rimfrosten.

Idag.

Just nu precis idag är det så jävla bra. Jo. Idag är det fan bra.

Goas.

 
På torsdag efter veckans sista kvällspass tar jag sista bussen söderut för att få träffa Christian efter en månad. Äntligen. 

31 söndagsfrågor.

1. Var är din mobiltelefon?
Alltid någonstans nära.

2. Var är din andra hälft?
Jag är min egen hela hälft. 

 



3. Ditt hår?
Halvblont i och i någon brunröd färg som aldrig riktigt blir som jag vill. 

 

4. Ditt humör?
En aning bakis och opepp.

 

5. Din dagsplan?
Igår var jag på så jäkla bra firmafest och idag ska jag kika in i liret och se vad jag behöver handla inför flytt och lyssna på podcasts.

 

 

 

6. Det bästa du vet?
Hemmafester, att hångla, när ens bästa vän kramar om en hårt, komplimanger, nya jobbarkompisar, passionsfrukt, att springa tills benen inte bär, vara löjligt kär och hålla hand på stan, tekvällarna till mitt i natten, öl, sommar, bastu, korta stadsresor, rimfrostbjörkar, teakmöbler osv. 

 

7. Din dröm i natt?
Drömde något om jobbet, en kund som ville ändra abbonemang och att jag blev helt lämnad.

 

8. Ditt livsmål?
Vara lycklig och göra allt det där jag vill göra. 

 

9. Rummet du är i?
Vardagsrummet med två stora soffor med tjocka plymåer och en stor gammal kista som bord.

 


10. Din hobby?
Skriver mycket.


11. Din skräck?
Att jag ska vakna upp om tio år och inget blev som jag vill utan jag är olycklig och allt är jävligt.

 

12. Var vill du vara om sex år?
Om sex år är jag 26. Då vill jag ha tågluffat och rest, och börjat plugga. Flyttat till en annan stad, fortfarande vara kär och lycklig och ha så jävla roligt.

 

13. Var var du igår kväll?
Jag åt middag och drack öl med mina jobbarkompisar, pratade inredning och resor och tatueringar och sånt som man gör med folk man precis lärt känna.

14. Vad är du inte?
Särskilt pigg.

 

15. En sak du önskar dig?
Att jag och Christian kunde ses oftare. Det här med en gång i månaden är ingen hit.

 

 

 

16. Var växte du upp?
På Kyrkvägen ute i ingenstans i farmors och pappas barndomshem. Ett stort rött hus med en gammal ladugård, en stuga och en lada på gården. Med 100m till skola och affär och Farmor och Farfar.

 

17. Det senaste du gjorde?
Frågade Pappa om de skulle boka deras Turkiet-resa idag.

 

18. Dina kläder?
Just nu bara underkläder och morgonrock.

 

19. Din tv?
Jag har en tjock telefunken som är äldre än vad jag är.



 

20. Ditt/dina husdjur?
Jag har haft katt sen jag var 5, just nu har vi en stor svartvit som jag döpte till Pysen för 14 år sedan. 

 

21. Din dator?
Har ingen än.

22. Din bästa ägodel?
Kameran kanske, för att den förevigar så mycket bra.

 

23. Saknar någon?
Min pojkvän, mina kusiner och vänner man inte sett på länge.

 

24. Din bil?
Äger ingen sån heller.

 

25. Något du inte har på dig?
Skinnrock.


26. Favoritaffär?
H&M och Röda korset.

 

 

27. Din sommar?
Den här sommaren var så jävla knäpp. Punkt.

 

28. Älskar någon?
Älskar många.

 

29. Favoritfärg?
Mörkblå/orangeröd/grön/brun.

 

30. När skrattade du senast?
Igår. Bra kväll.

31. När grät du senast?
I förrgår.


Lördag.

Nu åker jag iväg och jobbar och sen ikväll är det firmafest. Puss


Här har ni iallafall tre från i tisdags.

 
I tisdags mötte jag upp Josefin och Belle på Nodo för lunch/kaffe/fika. 



Pratade om Belles flytt till London, hur nära det börjar bli och hur fantastiskt glad men obarmhärtigt ledsen man är på samma gång för att ens bästa vän ska få göra det hon längtat efter så länge och flytta till ett helt annat land.

 
Efter Nodo fyndade jag en blus för 15kr, var smakråd, rotade i realådor och så skiljdes vi åt. Själv åkte jag iväg till Jenny, där jag blev bjuden på jättegod räkpasta med massa pesto och lime. Vi pratade om allt jävligt som hade hänt, allt roligt som händer nu och vad som riktigt kommer hända efter det, åt årets första semla och kramades. 

Torsdag.

Det känns konstigt att skriva om något annat efter igår. Som att det måste gå ett visst antal dagar eller att det nya måste handla om en viss sak för att det tidigare ska få behålla sin mening. Det är klart jag fortfarande är ledsen. Jag är ledsen för att han inte finns längre, jag är ledsen för att jag är ledsen och jag är ledsen för det känns inte som att jag har någon rätt att vara ledsen. Och absolut inte posta något annat meningslöst blogginlägg om hur bra dagen innan var, beskriva hur mycket jag längtar efter Christian eller hur vemodigt kul och läskigt det känns att Isabelle ska flytta. 
 
Men världen står inte still och klockan stannar inte och vrider inte tillbaka sig hur mycket jag än vill. Fyfan, om du bara visste hur mycket alla saknar dig. 

Marcus.

Tidigt imorse gick min barndomsvän bort. Den starkaste snällaste raraste killen som jag känt sen jag var liten som kämpat och kämpat och kämpat gick vid 21 års ålder bort. Det har nog inte riktigt landat än, sjunkt in. Att någon man vuxit upp med, bjudit in till varenda barnkalas, åkt till Gåssjön med och badat varenda sommar nu inte finns längre. Det känns så överjävligt. Så orättvist förbannade jävla skitvidrigt hemskt överjävligt.
 
Och så kommer skammen, det dåliga samvetet. Ångesten över att man inte hörde av sig oftare, kom förbi, kramade om, förklarade hur orolig man faktiskt var och hur mycket man brydde sig. Och nu kommer man aldrig få chansen. Världen kommer fortsätta som vanligt och tiden kommer inte att stå still.
 
Han var så rar. Så mjuk. Omtänksam, rolig, snäll. Och han kommer att bli så jävla saknad. Av alla. 

Vallsbergetutflykt.


 
Göra mackor, grilla mackor, elda, åka madrass, må.

Vecka 4.

källa
 
Idag har jag tagit mitt allra jättepirriga första samtal på nya jobbet, skrattat med nya jobbarkompisar och äntligen kunnat släppa taget om den där klumpen i magen. Imorgon och fredag är jag ledig, annars är det jobb firmafest springa träna baka bröd börja dökrama bästa vän så mycket som det bara går redan nu innan hon åker iväg och vara ute så mycket som möjligt. För när det inte är -25 och snöstorm är vintern ganska bra. 

Födelsedagsmiddag.

 
Igår år vi födelsedagsmiddag hos Simon och sjöng ja må han leva. Lastade tallrikar fulla av teriakylax chevrecreme pastasallad potatisgratäng bruschetta parmalindad melon souvlakikyckling och drack vin. Pratade om körkort, förhållanden, den där jävla svartsjukan och att unna sig. 

Långkalsongfest.

 


 
Igår var kul. Puss

Statusrapport: saknar ihjäl mig.

Och ibland, när jag ser in i dina ögon när våra huvuden ligger tungt på kudden och du stryker mig lätt på armen en lördag söndag måndagmorgon tänker jag att ingen kan vara mer kär i någon än vad jag är i dig. 

17e januari.

 
Vet ni, idag är inte vilken dag som helst. Idag är det sjuttonde januari tvåtusentretton, allra bästa Simons tjugoårsdag. Jag kan inte riktigt förstå hur han kan bli tjugo i år, jag har ju känt honom sen vi båda var rätt svarta och svåra redan i sjunde klass och till och med hann med en liten liten liten tonårs"romans".
 
 
Simon är sådär sanslöst smart och duktig. Kan mycket om det mesta och det känns lite som att jag lär mig något varje gång vi ses. Ger så himla bra råd och har alltid tid för flera kannor te och timmeslånga diskussioner tills sent på natten. Han var min eminenta baldate och så åkte han ju med oss till Dublin. Så jävla bra kille, grattis grattis grattis!

När året ännu var ungt.

Jag kan inte gå sönder nu. Knyter näven och håller andan. Vänder mig om, för jag klarar inte att se in i dina ögon. Du andas tungt. Utanför ser jag de blåa ljusslingorna över gågatan genom de halvstängda persiennerna och du pussar mig lätt på min nakna rygg. Blundar hårt, knyter näven, håller andan, får inte gå sönder nu.


Pedofilernas natt.

Just nu jobbar jag mest. Eller, går utbildning på heltid för att börja jobba. Det är mycket mer massor att lära sig och när jag kommer hem är hjärnan alldeles mos. Men här har jag ett litet tips. Ikväll satte jag mig ner i den stora vardagsrumssoffan med min mamma och min pappa för att se en dokumentär som känns och får en att tänka och fundera, precis som en bra dokumentär ska göra. 
 
 
Pedofilernas natt, om hur sexförbrytare i USA läggs upp i ett offentligt register med fotografi, namn och adress och vilka följder detta får. Se den. Finns HÄR.

Fly like paper, get high like planes.


Saknar min jävla pv och äter melon. Idag blir det inte nå mer än så. Puss

Bästa personerna.

Skamligt kompiskär.


På sistone.

 
Sover kanske lite för länge, låter två nya vinyler trängas på hyllorna i flickrummet, pysslar i mitt stora fotoalbum med alla de bästa minnena och brusiga festivalfoton från engångskameran och bjuder på te ägg ruccola skinka ost paprika passionsfrukt kiwi smörgås yoghurt nötter honung kaviar marmelad till frukost. Och idag började jag på ett nytt jobb. 

2013.

Nytt år, nya löften. I år vill jag:

- Baka mer bröd, cupcakes och tårtor.
 
 
- Unna mig minst en resa. Gärna två. 
- Finna ro till att läsa mer. Torka aldrig tårar utan handskar, t.ex. 
- Lära mig mer. Är så sjukt oallmänbildad.
 
- Hångla i massor. 
- Fortsätta gå på samtal. Att börja gå hos kurator är det bästa jag gjort. 
 
 
- Fotografera mera. Och bättre.
- Utnyttja det gymkort jag precis köpt. 
- Hitta, flytta in i och inreda min lägenhet.
 
 
- Våga den där tatueringen. 
- Bjuda alla mina närmsta på stor middag. 
 
 
- Investera i fler LP-skivor och en spelare. 
- Ta hand om mig själv. 
 
click for source

Veckan.

Firat in tvåtusentretton på bästa sätt ätit lång småplättsfrukost med Christian bytt julklappsvinyler bakat bullar brownies och firat Nordsvahns tjugoårsdag ätit middag på The Bishops Arms lyssnat på sprakika vinyler med Dylan Hendrix Simon & Garfunkel och varit euforiskt nykärsglada över att ha fått umgås helt oavbrutet i sju dagar.

Farfar Kurt.

 
Det här är min Farfar. Min lilla, strax över 160cm korta farfar. Farfar som är en canceröverlevare, som går som en liten lappgubbe och cyklar och promenerar en mil om dagen. Han fyllde 81 på luciadagen men är som 25 i huvudet. Han gick på händer tills han var 65 och lekte alltid hela dagarna med oss barn, trots sin reumatism (och att vi var jävulskt jobbiga barn). När farmor gick bort för 15 år sedan och jag som fyraåring såg upp på farfar efter att ha gett honom en kram strax efter begravningsceremonin och sa "och snart ska vi begrava dig också!" sa han ingenting, det var aldrig något hyschande och men så kan du inte säga utan han skrattade gott och sa "är de inte fantastiska, barnen" till min Mamma som skämdes ihjäl. 

Han bakar den allra godaste kladdkakan, gör fantastiska bullar och hans fläskpannkaka är bland det bästa jag vet. Han byter alltid gardiner till jul, vår och sommar och har alltid så himla fint hemma. Han kan nästan alla släktträd i hela byn och han ger de allra bästa kramarna. Och han är så jämställd. Så himla jämställd för att ha vuxit upp på 30talet och han har alltid varit och stökat i köket och i huset, både innan och efter farmor gick bort och skulle aldrig ha det på något annat sätt. Han är öppen och accepterande och så himla himla bra. Älskade Farfar.

freecabinporn.com

 
Idag tittar vi på stugor och hånglar. 

Tolvslaget.


@alexandrakgabrielle

Här har ni lite December genom instagram.



December inledde jag med julfika hos mig med lussebullar och julgodis. Fick blommor av Christian, slog in julklappar och tyckte om att det äntligen kom lite snö.



Gick hem från jobbet, njöt av en ledig dag, "tog kort" på katten och kände mig snygg.



Fick jobb (!) och fikade fått-jobb-fika på Stigs med Christian. Hittade en bild på hur det såg ut innan snön kom, hade stickade strumpbyxor och skinnkjol på fest och myste i kollektivet med knytisfika på tredje advent.



Åt fruktsallad till mellanmål, lyssnade på HanaPees podcasts en hel natt, åkte till Anna-Maria och fikade och bakade pepparkakor.



Njöt av att vara hemma i vackert vinterlandskap och landsvägar, fick äntligen pussa på Christian igen, åkte iväg och jobbade med margaretaflätor i håret julaftonskväll och fick underställ av C.



Åt julmat tio på kvällen efter jobbet, katten tiggde kalkoninnanmäte, körde genom byarna och åkte in till stan.

 
Den sista söndagen jag skulle jobba på ett tag var det alldeles dimmigt och vitt över åkrarna och jag såg knappt någonting men det var så himla fint. På nyårsafton klädde jag mig i guldglittrigt och rött läppstift, och första dagen på 2013 åt jag pancakes med hjortron och blåbärsssylt med Christian.

Nyårsafton.



Nyårsafton började med nyårsfrukost: En rågkuse med ägg, och den andra med julskinka paprika och ruccola, kaffe och så en skål yoghurt med honung. 

 
Klädde mig i guldglitter och gladdes åt att mina bandanacurls blivit så bra. 
 
 
Efter jobb och bilfärd hit och lite fix pepp och piff åkte jag och Christian iväg till Belle för middag. Det bjöds på fördrink och småplock till förrätt.
 


Fin dukning med ljusslinga och kristallglas.



Till varmrätt åt vi alla sorters älgkött, hasselbackspotatis, rödvinssås och pepparssås. Och så kom efterrätten in.



Ett himla fyrverkeri med chokladmousse, mango och passionsfruktssorbet med en liten fruktsallad.



Sen åkte vi iväg på fest.



Såhär glad var jag för det.



Snygg festvärd.



Katja och Simon!



Det var festpyntat i varje hörn av huset.



Katja.


Pepp.

 
Och så dansade vi till nån indisk låt, don't stop believin och så massa mer.