Dag 29 – Vad jag gör för att försörja mig

Jag lever på återstoden av lönen jag tjänade ihop i somras och på mitt studiebidrag, så är det med det.


några dagar i umeå
Körde ner till någonstans utanför Skellefteå och njöt sen av att få sitta och bara åka ner sista vägen ner till Umeå.

Kom fram någon gång runt sju, åt någon macka och drog iväg till Haga där Simon och fest väntade. Träffade himla härligt folk och åkte hem när det var på topp, som jag har hört att man ska göra.Vaknade i tidigt, tidigt och gjorde mig klar för stan. Ägde på rean i några timmar med mamma och gick sen hem för en kopp kaffe och ett wienerbröd med Mormor.
Hade fått höra om en gårdag i repris för lördagskvällen men det blev inte av så jag låg istället bara i den stora sängen och såg film och fick roliga sms till jag inte kunde hålla ögonen öppna nå mer.Vaknade ännu tidigare på söndagen så jag tog tillfället i akt att irra bort mig på de stigar jag och Belle gick runt på för några månader sen. Gick sen en snabbis igenom stan och gick genom en tunnel på hemvägen där man kan hitta sånt som det här. Eller "giftet brinner", "folkets stad inte stadens folk" och andra roliga saker.

Och sen var det inte så mycket mer. Ångrar som tusan att jag inte tog med mig kameran på festen, men man kan ju inte göra allt rätt jämt. Roligt hade jag iallafall! Jag blir bara mer och mer övertygad för varje gång jag åker dit  att jag efter studenten kommer flytta hit, så himla fin stad.

PS:

Vill göra något galet (som ändå håller sig inom ramarna för vad jag anser är ok, alltså allt ogalet).

Dag 28 – Mina tre bästa party-trick

Har tyvärr inget direkt partytrick men Belle sa en gång till mig "jag har aldrig sett någon halsa en öl så fort som du" och det är väl kanske något. Sen så pratar jag alltid bondska på fyllan och då nästan ingen kan sånt längre är kanske det en prestation, även fast mina kompisar försöker förneka att de tycker om det.


Dag 27 – Min familjMin lillebror Alexander fyller 15 i sommar och är mitt inne i sitt tonårsuppror och ovanpå det har han asperger så det är lite allt på en gång. Vi har inte ens nästan så bra kontakt som jag hade önskat, men jag hoppas väl att det kommer med åren. Han gör inte så mycket annat än att spela x-box och smsa som en galning så det är väl lite svårt att trycka in lite kvalitetstid med sin syster.

Pappa är exakt 30 år äldre än mig och när han inte är nykommen hem från jobbet och skuffar bort en från kökssoffan är han en sån där pappa jag hoppas att mina barn får. Han lär sig uttryck som epic fail och roflmao för att hänga med, surfar runt på failblog och best of blocket och är sådär töntig som bara han kan vara. Sen har han världens goaste famn också och de bredaste axlarna, men det är ju vi Degermannare kända för.Mamma är världens finaste men vi började glida isär under mina tidiga tonår och sen har det bara fortsatt. Hon är jätteduktig på att lyssna, målar de vackraste tavlorna och skriver så fina dikter som hon ibland ger till mig när det är alla hjärtans dag eller när jag fyller år.

Sen har jag ju de bästa av vänner också som självklart också räknas in i familjen.

tattoologist

tattoologist

Åkte för några dagar sedan till Mathilda för att hälsa på henne efter att hon kommit hem från operationen i Umeå. När jag klev in genom dörren satt Evelina på britsen och blev tatuerad, Jenny var näst på tur och Mathilda och Victoria hade planer på att göra en ny. Detta + alldeles för mycket tid framför tattoologist har nu fått mig mer sugen än någoninsin att tatuera mig, måste bara hitta det absolut perfekta motivet.

Dag 26 - Mina tre finaste bilder

Slänger upp några i all hast som jag är nöjd med, sen om det är mina finaste vetitusan men nu ska jag iväg så har inte tid för något annat. Puss!20 mil söderut

Nä men om man kanske skulle ta sig ner åt Umeå i helgen.

Update: Tar mig ner åt umeå i helgen, puss!

Dag 25 – Mina tre favoriträtter

Utan inbördes ordning: Lasagne i alla dess former, palt och grillat kött.Supermumsig vegetarisk nyårslasagne med fetaost och spenat.

Dag 24 – Vad jag helst gör en helg

Umgås med fint folk! Hatar att sitta själv och göra ingenting så det spelar ingen roll vad det bjuds på, jag tar det.
Se en film, ta en pizza och öl med pojkarna, åka ut på äventyr, ha tjejkväll eller bara samlas några stycken någonstans och se hur kvällen slutar. Allt blir ju trevligt med rätt sällskap!En bild från en lördagskväll i våras då vi satt några stycken under ett vattentorn och grillade och drack öl.


onsdag

Vilken jäkla bra dag. Om man nu bortser från att jag var tvungen att nästan spela sönder mina hörlurar under bussresan för att slippa höra trettonåriga tjejers höga tjut bakom mig så; vilken jäkla bra onsdag det här är.

Dag 23 – Mina vänner

Dom är så himla fina. Hittar alltid på roliga saker med en, skickar söta sms när de vet att man är ledsen och ger de goaste kramarna. Skulle inte byta bort någon utav dem för någonting, puss!


Dag 22 – Det bästa youtubeklippetJag kommer nog aldrig att sluta skratta när jag ser den här. Aldrig.Och kjell tar mig ju bara tillbaka till den där festen i 1an då glasögonen gick sönder
och jag trampade på mina fötter så mycket att mina skor blev trasiga.Snygg kille, söt liten flicka, bra låt. Det kan ju inte gå fel.

smolianskyGunnar Smoliansky

Kikar på fina bilder, lyssnar på fin musik, tänker tillbaka på en fin helg och skriver ett ofint hemprov.
Har så himla mycket vilja men ingen inspiration. Måndag är kanske inte min dag ändå. (men jag fick ju en fin morgon iallafall)

Dag 21 – Mitt förhållande till mat

Jag älskar att laga mat och jag älskar mat. Speciellt Lasagne.
Jag småäter.
Jag storäter. 
Jag älskar kött.
Jag älskar vegetariskt.
Jag älskar chips.
Jag älskar fika.
Jag älskar pasta.
Jag äter när jag har tråkigt.
Jag äter när jag umgås.
och jag äter när jag borde göra annat.  

Försöker sluta småäta och har nästan helt slutat med kakor och chips, 
men jag tror vi vet allihopa att det där med Beach -11 inte kommer bli min grej.


Dag 20 – Det pinsammaste jag har gjort

Nu är det ju faktiskt så att jag gör pinsamma saker hela tiden. Pratar med någon jättehögt för att inse att personen i fråga inte är där, sjunger för mig själv på stan utan att märka det, faller, ramlar, snubblar, halkar osv. Listan kan göras lång!

Dag 19 – Vem jag helst skulle se ut somBästa Isabelle Hägg. Punkt.

och du, puss

Sitter hemma i oanvänd tröja och med torraste läpparna för att pappa har haft sönder mitt lypsyl. Saknar fin vän som är söderut i sjukhussäng och väntar på att få komma hem. Hoppas att busschaffisen är snäll så att jag får åka med honom in till stan fastän jag inte borde och att Belle blir frisk snart så att vi kan dela upplevelser fastän på olika ort.

Soligt är det också, glad fredag!

Dag 18 – Mina pojkvänner sen den första

Jag var 13 och han 14. Min bästa vän var tillsammans med hans bästa vän och efter deras desperata försök till att få ihop oss blev vi tillslut tillsammans. Han var så kort, flera centimeter kortare än mig så varje gång jag skulle krama honom var jag tvungen att böja mig ner. Det var han som kysste mig för första gången med sin ivriga tunga och sen efter tre veckor ringde jag till honom och sa att jag inte var kär, för det var jag ju inte. Jag trodde naivt nog i några dagar att han var den rätta och att vi älskade varandra men så tog det slut.

Sen fann jag en fin vän. Vi kom rätt nära och brukade skriva till varandra på msn att vi var så himla kär i någon men tordes inte berätta. Jag önskade i hemlighet att det var mig han pratade om när han berättade om den här tjejen och fick en lördagsförmiddag veta att det var jag. Det höll inte länge alls då vi insåg att vi aldrig varit kära utan vi tyckte bara om varandra riktigt mycket som kompisar. Och så gick vi vidare.

I mitt lilla huvud så kunde man ju inte vara ensam så det tog inte lång tid innan jag hittade någon annan att ha mina armar runt. Han hade glasögon och det finaste lockiga håret. Han var så osäker och försiktig så när jag fick ett samtal en valborgskväll av en förtvivlad vän och fick höra att han höll på med någon annan när jag inte kunde vara där kunde jag knappt tro att det var sant. Jag var i Blåsmark där jag alltid var, med samma människor jag alltid var med och så kom han dit med sin moped en kort stund och så gjorde vi slut.

Jag fortsatte att vara i Blåsmark och det gjorde han också. Men så sen en sommarmorgon efter flera nätter tillsammans och några sms honom och en kompis emellan så vågade någon annan närma sig, möta mina läppar och ta min hand och så var vi tillsammans i nästan sex månader. Trots att vi bråkade så himla mycket mer än vad jag ville erkänna så kände jag mig alltid så trygg i hans armar. Och så en måndag när vi stod ute vid sporthallen och delade på en cigarett gjorde han slut. Jag tror att jag grät alla hans tårar, tårarna tog ju aldrig slut.

Ett såkallat reboundförhållande hade jag såklart också. Det tog kanske två dagar innan jag ringde och ville göra slut, jag var ju inte kär. Men så följde jag honom över landsgränsen till deras stuga och när jag låg i hans knä och han strök mitt hår insåg vi båda två att allt vi pratat om tidigare samma dag, om att gå skilda vägar, att det var det enda rätta.

Sommaren gick och jag skulle snart fylla femton. Tog ihop det med en kille från en annan stad som jag var så kär i men som aldrig kunde vara ärlig, aldrig egentligen var god nog för mig och som inte alltid behandlade mig som jag förtjänade. Efter en massa hit och dit gick vi också skilda vägar, det var det enda vi kunde göra.

En varm septemberdag efter flera veckor av nervöst fnittrande varje gång jag fick sms av honom så åkte jag iväg till Luleå för att träffa någon jag sen kom till att älska i över ett och ett halvt år. Jag hade aldrig varit med om att någon varit så snäll, brytt sig så mycket och varit precis så som alla andra borde ha varit så det kan även om det var över ett halvår sedan vi bröt kan det vara jobbigt att tänka tillbaka. Han var ju så olik alla andra.

Nu i efterhand önskar jag av hela mitt hjärta att jag hade kunnat gå tillbaka i tiden, säga åt den lilla tjej som var så osäker och inte ville något annat än att ha en pojkes långa armar runt sig att det kommer inte att göra dig bättre. Inte för att jag ångrar förhållandena i sig, utan för att jag förtjänade så himla mycket bättre. Även då.


saknar alf


Dag 17 - Min topp 2-lista över saker jag inte får missa här i livet

1. Se världen.
2. Hoppa fallskärm.

Plus andra roliga saker som jag inte kan komma på nu. Vill ju träffa Plura innan jag dör iaf!

nästan en bild i timmen08.00 Efter att ha vänt och vridit på mig några varv insåg jag att det var lönlöst att försöka somna om så jag steg upp.10.00 Bakade grahamsscones som jag åt till frukost med marmelad på och så ett glas juice till.11.00 Läste och skrev om Gunnar Smoliansky samt jobbade med projektplanen. Drack ett glas vatten också och såg på Jims Värld.12.00 Satt i soffan med alla kuddar jag kunde hitta och läste i en gammal FOTOtidning från -96 jag fått av mamma.13.00
Åt lunch!14.00 Läste fel på den redan halvtaskiga termometern och trodde att det inte alls var så kallt så jag tog en promenad. Det var kallt.

Och sen var det inte så himla mycket mer. Städade mitt rum, rensade garderoben, åt middag och bokade en intervju. Glad tisdag!

Dag 16 – Mina snygghetstips

Tror inte att jag har några. Men lite självförtroende gör ju nästan vem som helst snygg.

oh brooklyn, brooklyn take me inDet blev så himla tråkigt att vara purken så jag slutade.

Dag 15 - Det godaste jag vet

Maträtt: Lasagne och Palt.
Shlirv: Franska örter-chips med creme fraiche.
Dryck: Vatten
Frukost: Amerikanska blåbärsplättar, grahamsscones eller jordgubbar och mjölk på sommarn.
Godis: Mörk choklad med hallon
Efterrätt: En riktigt god fruktsallad.
Frukt: Passionsfrukt och Kiwi, men älskar nog all frukt.
Grönsak: Gurka eller gul paprika.

14 februari

Vet så himla väl att det här är en vanlig dag precis som alla andra och egentligen inte är speciell alls. Men för en kärleksmyra som mig känns det i hjärtat att sova själv i en säng som alltid kändes för liten när man delade den med någon men som nu är alldeles alldeles för stor.

Dag 14 – Min favoritlåt/band/artist

Just nu är det helt klart Bon Iver. Jag är en av dem som byter låtar rätt ofta i mina spellistor och blir lätt less, men Blood Bank och Skinny Love blir aldrig gamla eller utnötta. Kanske inte de bästa låtarna att lyssna på när man har sin värsta dag, men jag tycker ändå att dom är så himla fina båda två.


göra-ingenting-söndagIgår åkte jag till Svensbyn och mös i Jennys nya lägenhet med finkissen och finhunden. Vi såg (somnade till) 8 mile, åt glass och brottades om täcket.

Vi steg upp klockan åtta idag och jag hade tänkt få så himla mycket gjort. Istället har jag sett one tree hill och gråtit ännu fler one tree hill-tårar. Det måste ju vara den finaste serien som finns.
Ska nu fortsätta på temat göra ingenting och lägga mig i min säng som är lite för stor när man är ensam, slänga på nån skön låt och sova fram tills imorgon.

Dag 13 – Min första kyss

Jag var tretton och det var vinter, januari eller kanske februari. Jag hade smitit iväg från en middag mina föräldrar och jag var bjuden till och så hade jag åkt iväg till grannbyn för att vara med Mathilda och våra pojkvänner.

Han som jag ansåg mig vara tillsammans med bodde hos sin Morfar och vi låg i hans sovrum i en liten sovalkov vägg i vägg med de andra två. Jag var så himla nervös. Jag hade hört så mycket om den första kyssen, hur bra det var och hur mycket jag skulle tycka om det.

Och så närmade han sig mig, vaskade runt med sin ivriga tunga i några minuter och så var det över. Fruktansvärt.

"peyton sawyer will be peyton scott"Vakna klockan åtta, smoothie, one tree hill, one tree hill-tårar.

Dag 12 – Min första festival

Jag har gått på PDOL sedan 2008 då jag och två andra kompisar åkte in till stan för att se Sonic Syndicate, sen var det Dead by April som drog och i somras var det en massa.

Den första riktiga festivalupplevelsen fick jag däremot först i somras när jag och några andra åkte söderut till Trästocksfestivalen. Drack körsbärsvin i tältet, åt otaliga langos, såg inga av de artisterna jag hade velat men lyckades ta mig till Sonic Syndicate (?!), frågade alla ifall de hort eller sitt na och vaknade en regning söndag av att min tältpartner smågnusslar mot mig och att det droppar vatten i mitt ansikte ur ett hål i tältet. Så himla fint.


det är så logiskt, alla fattar utom jag


Dag 11 - Första gången jag dumpade någon/blev dumpad

Första gången jag blev dumpad gick jag i trean, kanske fyran. Jag var så himla kär i en kille i min klass, vi hade känt varandra ända sedan förskolan och kanske hade jag tyckt om honom hela tiden. Han hade kort, ljust hår och lite småkrokiga glasögon för han var retad precis som mig och hade nog blivit omkullknuffad några gånger.

Vi blev tillsammans när han frågade chans efter att min allra bästa kompis pratat med hans kompis och på så sätt parat ihop oss. Vi pussades någon gång på mitt rum och vi var alltid med varandra på rasterna.

Och så ringde han mig en dag. Jag kände igen hans nummer, svarade ivrigt "hej det är gabrielle!" och väntade mig ett glatt svar tillbaka men han lät bara trumpen. Inte alls som han brukade. Så sa han att vi inte kunde vara tillsammans längre och så grät jag och var ledsen i flera dagar.

Nu är han en av mina absolut närmsta vänner och nästan varje gång vi ses pratar vi om det och bara skrattar. Vi var ju bara små barn.


Dag 10 - Min syn på kärlekSkulle kunna skriva i timmar men ska fatta mig kort.
Kärlek är det finaste som finns men också det som kan göra mest ont i hela världen.

Dag 09 – Vad jag vill göra i framtiden

Otaliga timmar har jag legat och funderat över vad jag ska göra om 1½ år när jag tar studenten och kastas ut i det "verkliga livet".

Inte allt för långt efter studenten vill jag ha börjat plugga (eller fått ett ordentligt jobb). Antingen söker jag till socionom eller så fortsätter jag på mediaspåret och går några kurser på universitet, men i nuläget lutar det mer åt ca 4årig socionomutbildning i Umeå.

Jag är även fast inställd på att åka iväg några stycken och tågluffa genom Europa. Gå in på bakgator i stora städer, se de små byarna och hitta egna små smultronställen. Och att flytta till New York/London är ju lite av en önskan som känns rätt ouppnåelig men som jag ändå hoppas på att kunna uppfylla. Men skaffa familj och bli gammal det vill jag göra här i mitt kära Piteå.

Som det ser ut nu så är framtiden rätt oviss. Känner jag mig själv rätt har jag säkert hunnit ändra mig hundra gånger innan jag går ut trean och ja, egentligen behöver jag ju inte bestämma mig nu.
Jag har ju nästan hela livet på mig att göra något av det.


fulla för kärlekens skull

När man bara vill ligga i en varm famn under dygnets alla timmar.

Dag 08 – I min handväskaI min handväska som rymmer så mycket mer än vad man kan tro finns det... Tjocksockar, recept, apu-papper, en neccesär med värktabletter, en till neccessär, en piteenergi nyckelknippa och kapsylöppnare, en tantbörs som rymmer alla mina kvitton och så en karta p-piller.

Dag 07 - Mina olika stilar genom årenJag har varit blond, blåögd och naiv. Jag har haft kolsvart hår och ständigt haft med händerna i bilder. Det fanns en tid då jag inte lyssnade på annat än Ville Valo, var kär i honom och hatade hela världen. Sen blekte jag en blond slinga under luggen, hatade fortfarande litegrann men inte lika mycket. Var emo med hål i läppen och ville så gärna vara annorlunda men ändå passa in. Försökte bli blond, blev orangehårig och klippte sedan bort allt nött och blev svarthårig igen. Lät det svarta blekas ur, blev långhårig och tog ut piercingen. Trivdes rätt bra med livet osv, och sen så nu ser jag ut sådär som på sista bilden ungefär.

lavalampans röda sken, lemongold och orangino


En riktigt härligt lördagskväll bara.

Dag 06 – Vad jag stoppar i munnen under en dagFrukost: Nybakta scones med fyra frukter-marmelad, en stor kopp grönt te med en klick honung och en passionsfrukt.

Åt såklart en middag också, men den såg inte lika god ut. Kycklingklubbor med hemgjorda klyftpotatisar blev det iallafall, med en god sallad till såklart.

en tätort på en slätt
"om jag kommer dit igen
har du en plats där jag kan vila
ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån
ett fönster vi kan sitta vid och blicka ut mot ån"

min älskling har ett hjärta av snöUtanför mitt fönster travar en nordsvensk, drar vagn med några från byn. Stora snöflingor faller från himlen, plogkarmarna står meterhöga vid sidan av vägen och snön är precis så hög att man ser ut genom hela fönstret.

Det mörknar och snart syns bara de små lamporna som sprider ljus inifrån villorna och det är bara 7 minusgrader.
Älskar vinter.

Dag 05 - Personer jag är lik enligt andraKineser. Det är nog allt. Annars har jag fått höra en gång att jag är lik nåns kompis syster.

Dag 04 – En sak jag ångrar

Det finns så himla många saker jag sagt och gjort som jag hade ogjort om jag hade kunnat, men istället för att gå och ångra så ältar jag. Jag kommer ihåg alla småsaker, sånt som ingen annan minns. Benar upp, dissikerar, överanalyserar, spelar upp händelsen i mitt huvud om och om igen och försöker förstå vad som gick fel, vad jag gjorde fel.

Men ska jag säga något jag verkligen ångrar så är det nog.. Ja nä, jag vet inte. Kanske när jag tar beslut utan att riktigt tänka igenom det eller inte sätter mig själv i första rummet när jag verkligen borde. Och när jag har bråkat med någon önskar jag alltid att jag bara kunde vrida tillbaka i tiden och hanterat hela situationen på ett helt annat sätt.


17½


Fast lika glad för det är jag, men gladast är nog räven.

Vilken jäkla dag. Var lesslessless och ville bara hem, åt lunch på Subland, gick tillbaka till skolan, hade världens spinningspass (blev klassens delade tvåa bästa spinnare! yes!), satt kvar på skolan till halv fem för att ljudlägga flashfilmen, gick till bussen, kom ihåg att jag glömt telefon på skåpet, gick tillbaka för att hämta telefonen och när jag var uppe vid ymer såg jag min sista buss för dagen åka iväg.

Ringde förtvivlat till Sara, gick dit i snöstormen, drack kaffe, pratade strunt, var hungrig, åkte hem med pappa strax innan sju, var ännu hungrigare, åt världens godaste lasagne och nu sitter jag här. Helt ok jobbig dag.

Ps: Fyller 17½ idag!

hade jag kunnat bestämma nu hade jag bestämt såhär

Jag har en dröm. Att när jag går ut skolan så kommer jag in på socionomutbildningen i Umeå, flyttar till en fin lägenhet i stan med Belle och pluggar till tentor och redovisningar och sånt som man gör på fik som Café Station.

Dag 03 – Hur jag ser ut en vanlig dagUngefär såhär, fast rätt mycket gladare. Sköna jeans och nån svart tröja,
samt den där sjalen som jag skulle bo i om jag fick.


krokodilDrog ner till mysigaste Krokodil med Belle på lunchen. Varvade ner för en stund, drack te, fick prata av mig och gjorde vad som brukar vara veckans näst jobbigaste dag till en av de finaste. Vardagslyx!

Dag 02 - När jag var som fullast

Jag är ingen som super till sådär riktigt ordentligt i vanliga fall, men då var det den här gången i somras. Det var sista helgen innan skolan skulle börja om igen och efter en lång natt tillsammans kvällen innan bestämde sig jag, Belle, Sara och Patrik för att ta en liten fest bara vi fyra i Saras lilla 19kvadratare inne i stan.

Sagt och gjort, lördagen kom och efter loppis och fikadate så blev det kväll och vi samlades alla fyra för att börja korka upp. Jag och Belle groggade fulvin med vin och drack kanske lite för mycket. Vi spelade galenpanna, spelade alldeles för hög musik, gick ner till ASSI och jag ringde väl i vanlig ordning halva min telefonbok.