2011 Oktober-December


Oktober kan vara 2011's bästa månad. Då stack ju jag och min bästa vän till Prag. Men jag gjorde ju såklart annat också, som att festa på Allén, bli bjuden på bästa Farfars blåbärspaj och sticka iväg på roadtrip med pojkarna för att hälsa på Nordsvahn som flyttat söderut.

I November var jag på både paltkalas och storbrunch och första advent kom tidigt och var så himla mysigt med glögg hos Leo. Bjöd på våfflor hemma hos mig, stack iväg och dansade hela natten och drack bästa tjeckiska ölen.

Och sen kom December med jobb, uppsägning, stress, pepparkaksbak, rimfrostbjörkar, yellowstonedrömmar, minilussebullar och dop. Och såklart julhelg och nyårsafton just precis idag.

2011 Juli-September

Mitt i sommaren i Juli jobbade jag en vecka på bygget med Pappa, blev bjuden på fantastisk grillmiddag hos Belle och åt de bästa sommarlovsfrukostarna. Läste Jonas Gardell (varvat med körkortsteori..) i solen och sa hej då till Leo som skulle iväg på tågluff och rockade både Trästocksfestivalen och PDOL.

Augusti var så himla fint och bra. Fyllde 18 den 3e, fick fint besök och så himla fina presenter. Gick upp på ursviksberget, köpte nytt objektiv och åkte iväg på fjällvandring med Belle.

I September åt vi jag-klarade-teoriprovet-cheesecake och sen tog jag körkort. Belle fyllde år och det firade vi med storfika och sen finfin utgång. Spelade kort och drack vin med Simon och Leo, planerade Prag och så blev jag kontaktad om att vara med i en bok och var såklart jättestolt.

Sunny Liston

Musikfika på krokodil, kika på snygga bandmedlemmar och dricka massa kaffe.

2011 April-JuniI April drack jag träigt vin med en barndomsvän, grattade min kusin som fyllde 20 och vann guld i JVM och JSM i styrkelyft. Tyckte livet var tumult men hade ganska roligt ändå, skrek vårskrik, lyssnade på Veronica Maggios nya och drack öl i bastun. Kameran var på reparation och de enda bilderna jag tog var från när vi firade Valborgsmässoafton med go'middag och mys vid elden.


I Maj fick jag låna Saras 50mm och älskade varje sekund, firade Josses 18årsdag i mysstugan med gofika, spelade brännboll och så åkte hela familjen ner till Umeå för att hjälpa Mormor att flytta. Hade APU på dagis med de sötaste små barnen och var med i PT angående skoltidningen.


Juni var 18årsfest hos Ida, badpremiär och medias brännbollsturnering. Avslutning i en park och sen spendera 5 timmar i en annan med de bästa från klassen, midsommarafton hos Simon och ett evigt försök att försöka lära sig spela gitarr.

12:18

Dricker stans bästa kaffe, pratar som vanligt om framtidsdrömmar och efterstudententider, åker vidare till mysstugan, ser Submarine (och myser såklart). Äter nybakta nattmuffins, somnar sent. Pratar med kusin som ska flytta till Stockholm och smider planer, väntar, planerar, tänker, funderar. Försöker njuta av jullovet. Lite så.

Julafton

Glögg och Kalle Anka, lite julbordsförrätt, lite varmrätt, lite efterätt, långa diskussioner och paketöppning.

Analogt


1, 2, 3

När jag får lön ska jag köpa en Holga och lite film. Så, då är det bestämt.

Nyårslista

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte utomlands med en kompis, körde bil själv och drog på krogen (arton wiho!) och säkert massa andra saker men de minns jag inte. 

Har du några nyårslöften?
En massa. Läs här.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
En av de jag var kompis med på högstadiet fick en son för inte allt för länge sedan!

Vilka länder besökte du?
Tjeckien.


Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Minns inte datum, mer tillfällen. Som den feta utekvällen i Prag när vi träffade de bästa Sweizarna, när Farfar blev friskförklarad från cancern, grymma festivalspelningar, fjällvandringen och mycket mer.

Största misstaget?
Att inte våga släppa taget.


Bästa köpet?
Mitt 50/1.8. Lätt.


Vad spenderade du mest pengar på?
Körkortet.


Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag fick jobb, när jag klarade körkortet, alla fina människor och alla långa sommarlovsnätter i en varm famn.


Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?
Typ allt med Säkert!


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Tanken var att ta revansch efter ett lite skadeskjutet 2010 men jag tror det slutade lite +-0. 2012 får bli mitt år.

Vad önskar du att du gjort mer?
Dansat och äventyrat.


Favoritprogram på TV?
Men jag gillar ju allt.


Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Åt grillmiddag hemma hos mig i sommarvärmen, öppnade paket och åt hemgjord tårta med egenplockade bär. Satt uppe till sent och slukade alldeles för mycket kaffe.

Onsdagsöl och julrim


2011 Januari-Mars

Ringde in det nya och ut det gamla hos min bästa vän med middag, charader, fyrverkerier, nyårskramar och nyårspussar. Januari fortsatte med tankar om hur det var när en fjortonåring var kär och kärlek till vinter i byn. Åkte på överraskningsfest för Simon som fyllde 18 och dansade järnet på klassfest. Började att försöka lära mig spela gitarr, men kom aldrig särskilt mycket längre än ett Emoll.

I Februari drog 30dagarslistan igång ordentligt, jag längtade efter utlandsresa och tatuering. Skrev om mina favorit-allting och fotade en bild i timmen. Drack vin och öl i Josses mysstuga och åkte med mamma till Umeå.I Mars lyssnade jag mest på Lars Winnerbäck och saknade hans framträdande på PDOL, åt godaste tomatsoppan hos Leo en tisdagkväll och kärade ner mig i frukost. Farfar blev diagnostiserad med cancer i magen och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till, han som alltid varit så stark såg nu så ynklig och klen ut. Var chefsredaktör, fotade och skrev åt skoltidningen och ville åt Paris.


Man måste härma dom som orkar, dom som fortsätter ändå

Idag sa jag upp mig och ska jag beskriva hur det känns så vet jag inte vad jag ska säga. Vemodigt, ungefär. Jobbigt men bra. Och imorgon tar jag jullov. Äntligen.

Ps: lyssna.

Dop


Söndag

Sitter i timmar och pratar om högstadieångest och hur bra det blev när man blev äldre över en kopp te och kattungegos, är på finaste lillkusinsdop och blir rörd till tårar över all kärlek. Saknar en hel del och vill åka på äventyr, lyssnar sönder all svensk musik på mina spellistor och försöker göra lagom mycket. Och ikväll ska jag bara vara.

Tredje advent

Förra söndagen bakade jag minilussebullar och bjöd över fint folk på fika.

Idag lyssnar/ser jag mest på Musikhjälpen i p3, funderar över vilken låt jag ska önska och har gjort terminens sista prov. Motivationen och energin är som bortblåst, jullov kan du bara komma någon jävla gång.

Stress

Idag kraschade det. Jag slutade smånötas i sömmarna utan allt bara släppte och i bilen utanför affären, mitt i julhandeln och vinterglädjen föll allting till marken och sömmarna sprack en efter en. Det kanske är dags att ta tag i det nu.

Hur bra


I den verkliga världen

Ibland några alkoholpåverkade minuter kan vi dela ett samtal över telefon. Jag sitter ute på balkongen, jag fryser inte men märker att det är kallt när mina andetag blir till rök i höstluften. Det är så mycket folk runtomkring dig, jag hör de fråga efter dig och ibland säger de frågande mitt namn. Jag undrar hur mycket du berättat, hur mycket de vet. Inte för att det spelar någon roll, allt sådant är längesedan nu.

Jag hör dig tända en cigarett på andra änden, som du alltid gör när vi pratar. Du säger att det är för att du blir nervös, varför har jag aldrig förstått, jag trodde vi kände varandra vid det här laget. Säger vad är det nu, tre år? Du instämmer och så kommer vi in på det vi alltid gör. Jag nästan sluddrar fram den där ständiga frågan och redan innan du svarat vet jag vad du kommer säga. 

Vi fortsätter, du ber mig förlåta, jag förklarar, vi suckar, jag ledsnar, vi kommer överrens och sen är det tyst. Inte någon av oss tar kontakt, ingen säger något alls. Så vi väntar tills nästa berusande natt, och kanske är det för det bästa. Du ljög ju alltid när du var nykter.

Yellowstone, USA

123, 4

Är sanslöst sugen på att ta mitt pick och pack, en bil och en husvagn och en kamera eller två och bara sticka. Kikar redan på flygbiljetter. Någon intresserad?

Fight the break of dawn, come tomorrow

Äter scones gjort på mitt bästa recept med alla sorters pålägg och ser solen gå upp bakom rimfrostbjörkar lagom till frukosten. Lyssnar på den här och förbereder mig för jobb fram till 21.

Jag ser det snöar, jag ser det snöar

Det var väl roligt, hurra.

Pepparkaksbak


December