Sommarlovslunch

Amerikanska plättar med bär från gården. Älskar att bo här.

Piteå Dansar och Ler

Ikväll är det återigen bästa folket, bästa musiken, bästa ölen men den här gången är det våran kära gatufestival som står för underhållningen. Men först: ost och kex i gräset.

Alltid

Nu är det flera år sedan, den där måndagen mitt i vintern, några dagar före våran stora dag och några dagar efter "jag älskar dig". Först av sen på, "jag har slutat vara kär". Och jag trodde att jag aldrig någonsin skulle läka, att jag skulle blödablödablöda för alltid. Men jag läkte för längesedan och nu finns du inte kvar, nej jag saknar dig inte alls. Man läker alltid.

Uggla

källakälla2

Vill ha en sån. Gärna bak i nacken i bläck eller på låtsas med mjuka låtsasfjädrar och mycket stoppning. Åh.

Nyårslöfte

Nu har lite mer än halva 2011 gått och av allt jag ville göra innan året tar slut har jag hunnit med att dansa och rejva, allt annat står fortfarande oavbockat. Bara sätta igång då.

Mathilda

Igår packade vi en picknickkorg med filtar, kaffe och jordgubbar. Gick till sjön och satt i timmar, såg solen lägga sig bakom trädtopparna och dimman svepa över vattenytan.

Scones

Jag bakar scones till frukost och har plockat in blommor på köksbordet. Vita, stora blåklockor från diket. Igår drack vi kaffe och andades rök vid stranden, idag pluggar jag till körkortet (det närmar sig med stormsteg, åh vad nervös jag är) och tar vara på soltimmarna. Älskar sommarlov, så himla synd att det snart är slut.

Trästock 2010

Lite såhär såg förra årets trästocks ut. Nu har jag kanske 5-6 bilder kvar på rullen, sen sticker den iväg på framkallning och så får vi se hur det här året såg ut.

When the birds are sleeping that’s when the trees sing

Jag tror du hörde hur jag darrade på rösten den där kvällen i september, eller kanske var det i oktober. Jag minns att det inte hade hunnit bli vinter utanför, men inuti. Och jag minns att du la din arm runt mig och drog mig nära, sen skulle jag aldrig darra mer.

Morgonstund

Jag älskar frukost. Och nu blir det amerikanska pannkakor med vinbär från gården till lunch, så himla gott.

Tu mes manques

Det finaste i hela det franska språket och nästan det enda jag minns från de där lektionerna i högstadiet där jag ägnade mer tid åt att beskriva min sinnesstämning med meningslöst klotter på mappen än att faktiskt lyssna är en mening på tre ord, tolv bokstäver. Jag vet inte varför jag minns just det, kanske är det för att just nu känns det så ganska ofta. För det finns något jag kommer ihåg från de där timmarna där jag helst bara ville ut och röka nästa cigarett bakom gymnastiksalen; tu mes manques, du fattas mig.

Ships are launching from my chest, some have names but most do not

Det är måndag och här är det lite ändringar. I köket doftar det gott av hembakt pizza och snart ska vi sätta oss ner och äta. Det är alldeles mulet ute och blåser likt aldrig förr. Pappa tipsar om fyra nätter i Prag och jag längtar tills allt är bokat och vi sitter på planet. Just nu är ingenting bestämt mer än att vi ska dit. Och det räcker nog för nu, jag älskar ju att längta.

Lite bortglömt

Jordgubbar på Höträsket med Matilda.

Hundkex-stig och hundkex-äng.
Pappa.
Lite mer vi är bäst i världen.
Jordgubbstårta hos Belle.

Tyst nu

Vad säger man när hela världen verkar befinna sig i masspsykos och allt bara är så jävligt.

Bästa musiken, bästa folket, bästa ölen

Jag har köpt engångskamera och skrivit ut campingpasset, lyssnar sönder Säkert! och Kapten Röd och allt möjligt och packar för fullt. Jag är så redo som man kan bli och jag längtarlängtarlängar. Hej då kära Pite och hej Trästocksfestival.

Slå mig så att nånting händer

Försöker mig på att trästockspacka. Det går sådär.

21 juli


Grattis Mormor, du är min absolut bästa tant.

Jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals

Varma vindar mot bara ben och jag minns precis hur det känns när de är ihopslingrade med dina.

20 juli

Grattis Lillebror!

19 juli

Idag fyller bästa Mathilda 18 år och det är knappt så jag förstår det själv. Det var ju nyss vi låg i din säng och pratade om hur högstadiet skulle se ut, vilka vi skulle gå med, vad man skulle ha på sig och hur första dagen i 7a skulle bli.

Mathilda har det lockigaste håret, skrattar högst och har alltid varit så himla duktig på att rita. Vi blev kändiskära tillsammans och låg i timmar och bara såg på bilder och lyssnade på hans musik. Drömde om att åka till Finland så mycket att det började gå rykten om att vi hade pojkvänner där på andra sidan gränsen. Vi låg nätter i ända och lyssnade på samma skiva om och om igen och vi kunde låtarna utantill.

Texterna kan vi fortfarande och nu har vi känt varandra i 15 år och det är nog det klyschigaste man kan säga men jag hoppas på 15 till.

En timme tar en vecka här

Det här med sommarnätter.

Glöm dina bekymmer idag, imorgon kommer nya

Åker från en bra kväll och en död by till en annan, dricker min fjärde, kanske femte kopp te. Det är kallt i hela rummet och det verkar inte spela någon roll hur varmt te jag har, fryser gör jag ändå. Klockan är 01:17 och jag är oförlåtligt trött men vill inte sova. Ser någon dålig kriminalserie på någon dålig kanal, och längtar till nästa helg.

Hej då

Ikväll åkte Leo och Daniel iväg på tågluff utan mål ungefär (och jag är avundsjuk gånger ca en miljon) och igår drack vi avskedste i kvällssolen. Hej då pojkar, hoppas eran resa rockar.


Såhär ser det ut nu


Junikväll

I lördags bjöd bästa Isabelle på brakmiddag. Jag plockade tack-för-att-jag-får-komma-på-middag-blommor och åkte iväg.

Josse och Simon skötte grillen.

Och drack obligatorisk grillöl.

B var också där.

Och vi åt så himla god riktig sommarmat.

Världens ambitiösaste Belle hade gjort tre efterrätter. Jordgubbsmoussetårta, Brownies och Cheesecake.

Himmelskt.

Sen blev det kväll och mörkt, då fick Knut komma fram.

Vi gillar Knut.

Så länge hjärtat mitt slår så minns jag dig

Trivs så himla bra i dessa regnnätter och sovdagar och all jävla kärlek från alla håll

And it feels like his new life can start, and it feels like heavenGrymt band, grym låt, grym video. Glad lördag!

Hej världen

Det känns ungefär som om jag ramlat ner från den sjätte våningen jag jobbat på i veckan men det spelar ingen roll för nu har jag sommarlov och precis tvärt emot förra sommaren ska jag inte göra något annat än att njuta av ledigheten. Dör lite så skönt.

Om vi inte vaknar upp ur drömmen


Ca en miljon saker att säga, men inga ord som kan beskriva det.

Jobb


"Rebus", jobbarklädsel, horndelfin, rebus där svaret alltid blir Melin (men man mellanlandar på OS) och ritning över ventilationssystemet.

Ser på pappa som slänger upp gipsskivor som om de vore papper, studerar hans mästerverk på samma gipsskivor, dammsuger och andas in tonvis med tjockt byggdamm, blir tvingad övervinna en fruktansvärd höjdrädsla och gör det i slutet av första dagen. Tre, kanske två uppstigningar kvar nu och trots att ångesten nästan vinner när klockan ringer 05.00 på morgonen känns det inte så hemskt. Nu ska jag sova resten av kvällen, puss

Coeur

ni rockar mitt hjärta

Rubrik

Hemma igen och jag äter flera skålar jordgubbar, bakar för fullt inför min allra sista jobbvecka och låter ovanstående bild tala för hur jäkla bra allt känns just nu.

Sometimes the blues is just a passing bird

Jobb, höträsket, lillträsket, kardemummakakor, aldrig-gå-isäng, kvällsdopp, bli iknuffad, kall, kall natt och varm morgon.

Idag är jag ledig och kommer förhoppningsvis ligga vid någon strand och varva bad med struntprat. Puss