hej då blogg.se, det har varit fina år.

Hej sötnosar, min dator är tillbaka och det mesta är nog kvar (säkerhetskopierar as we speak) och nu är jag på spotlife.se istället. Puss!

gabrielle.spotlife.se


helguppdatering

Har inte gjort någonting i helgen, men har ändå haft en sanslöst händelserik helg. Min dator har kraschat så alla mina bilder har försvunnit (idiotidiotidiot som inte säkerhetskopierat), jag har ätit godaste glassen, suttit hemma och gråtit för att jag inte var i lule och såg håkan, fått finaste smsen och fällt ännu en tår, städat, skottat fram eldstaden och grillat pinnbröd.


Varning för rasStiger upp klockan sju, fyller en stor temugg med O'boy och lyssnar igenom alla Winnerbäcks finaste. Funderar över när saker och ting ska börja lösa sig och när våren ska komma på riktigt. Det doftar fortfarande vinter och temperaturen ligger på minus, längtar efter värme.


Fredagskärlekbien sûrweheartit

Vill famla runt på Paris gator, äta franska söta frukostar och använda mig av all den franska jag glömt bort sen högstadietiden och lära mig mer.

Ska ramla och dansa runt på Paris gator. Någon gång.
(vilka gator som helst går bra, vill mest bara dansa)

Farfar
Igår fick han äntligen komma hem. Hans mungipor låg högt och hans historier om hur det var förr och alla långa ramsor om vilka som är släkt med vem hördes högt i lägenheten. När vi skulle gå hem stod jag i köket och han ställde sig själv på andra sidan tröskeln så vi skulle bli jämnlånga, lilla farfar. Sen tog han sina armar runt mig och kramade precis så hårt som han alltid gjort.

måndag

Och där var lovet slut. Har gjort absolut ingenting egentligen, men det har varit ett himla fint lov. Stigit upp 8-9 på morgonen, tagit promenader, varit med mina fina, ätit ost och kex, druckit vin och annat man kan göra.

Känner mig nöjd!

sportlovsfrukost

1. Goda mackor med gottigott pålägg, kaffe och vaniljyoghurt med hallon. 2. Amerikanska pannkakor och frysta hallon. 3. Grön frukost.

Mums.

Mars bästa


Vår. Det må ha snöat och det är inte lika varmt längre, men solen står högt på himlen och nu är det inte så himla långt till sommaren längre.

365 days of Breakfast - En blogg om den bästa maträtten med vackra bilder och goda kombinationer.

For the windows in paradise, for the fatherless in ypsilanti - Bara världens finaste låt.

Och att jag kanskekanskekanskekanske får jobb i sommar. Det är ett stort kanske, men ett kanske är inte ett nej och jag är så otroligt glad för det.

Fredag

Sticker iväg till Josefin för ost och kex-kväll, känner mig så himla vuxen. Tar med mig kameran för vad som lär bli sista gången innan stackarn sticker iväg på rep för sprickan den fått i displayen (stackars bäbis..), för sen blir det tomt tomt tomt här.

Puss!

Finaste

Han satt där i fikarummet på avdelning 53 med droppställning och avmagrat ansikte. Han som nästan varit spänstigare än mig, gått mil varje dag, alltid haft en frys full av gofika och världens bästa famn att krama. Han kramar alltid så hårt, trots sina ömma axlar.

Han pratade på grövsta bondska, svarade alltid "jå no varä bra å hä gjord nalta ilt men hä va'an ju van" när man frågade hur han kände sig efter operationen. Han visste inte när han skulle få komma hem, men allt hade gått bra så vi hoppas på snart. Han lät pigg och var lika glad som alltid, trots krämpor. Men han såg så ynklig ut. Så skör. Och när vi åkte hem kunde jag inte krama honom så hårt som vi alltid gjort, vi bara tog i hand.

Fina Farfar.


ConstantineTar ett glas juice och min katt och lägger mig och ser snyggaste Keanu Reeves i bästa Constantine. Godnatt!

när oron släpper tillsammans med precis allting annat

Trodde jag skulle komma tillbaka med en sanslös energi och ork till att göra allt, men helst av allt hade jag bara legat i min säng resten av lovet med en filt och en arm runtom mig.

(om någon har ett jobb till övers tar jag gärna emot)

4 mars 2011

Och så blev det helg och lov. Känns obeskrivligt.

Jenny 20

Idag är ingen vanlig dag, utan idag fyller finaste Jenny hela 20 år. Vi har känt varandra i snart sex år och det hela började med att vi gick i samma ridgrupp och jag tyckte hennes häst var fin, sen var vi på samma 7dagarsridläger och så blev vi bästa vänner.

Jag såg alltid upp till henne, och det gör jag nog ännu. Hon står alltid upp för sig själv, finns alltid där när man vill prata även om det var flera veckor sen man sist sågs och hon är nog en av de starkaste människor jag vet.
Vi ses inte så ofta som jag hade velat numera, men imorgon smäller det och jag hoppas att du får världens bästa 20årsdag. Jag älskar dig.


lördagsfrukost varje dagAh, lite så har jag tänkt ha det nu under lovet. Får man i sig en bra frukost kan man ju alltid glädja sig över det om resten av dagen skiter sig, tänker jag. Wish me luck!

En kväll hos Leo

Igår när jag och Belle stod utanför Krokodil hoppade en alltid lika glad Leo ut ur dörren och frågade ifall vi ville komma på middag senare mot kvällen, vi tackade självklart ja och lite såhär såg det ut.


Vi gick på Ica och handlade sånt som man behöver för att laga en tomatsoppa + lite till.


Fina Josse var där.


Pizzabak.


Leo.
Vi (de, jag gick mest runt med kameran) röjde runt i köket. 


Sen åt vi världsgod tomatsoppa.


Och som efterrätt fick vi gott kaffe som var fint upplagt på fat.


Och såklart ost och kex.

Så himla fin tisdag bara, hade alla varit som denna hade det nog inte varit veckans värsta dag.

Dag 30 - En bra och en dålig egenskap

Hrm, med mig? Kör på det! Jag kan vara riktigt långsint ibland. Det är inte så att jag går och är arg över något i flera veckor, men jag minns det jättelänge och sen när jag kommer att tänka på det igen så känns det som om det precis hänt. En bra egenskap då. Jag lyssnar alltid när någon har något att säga och försöker komma med så bra råd jag kan. Älskar att hjälpa folk.

Och så var de 30 dagarna slut!