Bangkok.

Vi kom fram på Bangkoks flygplats vid tre, åkte taxi i ca en timme och så kom vi fram till vårat hotell. Det var ett stort hotell med marmorgolv och trappa, personal som öppnade dörren när man kom in och mattor med persiska mönster över hela golven på våningarna med rum. Jag tog så himla dåligt med bilder under våra tre dagar i Bangkok men här har ni några av dem. 



Efter att ha hittat någonstans dugligt att äta och fått i oss en ordentlig middag gick vi ut i natten en stund, hamnade i ett sjuvåningsvaruhus och så gick vi hem för att se på tv och sova ut. 


Morgonen därpå var det fredag och vi hade absolut ingenting planerat. Vi började med stor frukost och sen gick vi ut till en park. 
 
 
Lyssnade på skolbarn som sjöng sånger. 



Och såg ut över de stora skyskraporna som vi inte sett något alls utav under våra dagar ute på ön. 

 
Ett lunchställe alldeles vid vårat hotell med god Pad Thai och fina lampor i taket. 
 
 
Och så gick vi ju såklart på en massa gatumarknader som hade allt ifrån skor och kläder till sexleksaker och medicin. 
 


Här har ni ett rejält bangkok-tips: Cabbages and Condoms! En helt magisk restaurang med jättegod mat och trevlig personal. Namnet kommer från att grundaren jobbat mycket med sexualundervisning, propagerat för kondomen och har kallats för den som hindrade HIV att slå så hårt i asien. Här kan ni läsa mer om det. 

 
Maten var som sagt helt fantastisk och att sitta ute under lamporna och ljusslingorna mitt i mörka kvällen var magiskt. Mer romantiskt än så är jag inte säker att det blir. 
 
 
I menyn står det mycket och tydligt om deras olika projekt och med sin växel får man några kondomer. (både för man och kvinna!) Så bra. 
 
 
Söndag var sista dagen och då vi var tvungna att checka ut vid tolv unnade vi oss en sen frukost (bestående av våfflor, scones, melon, bananer, ananas, yoghurt, färskpressade juicer, croissanter och ja ni hör ju) och att gå tillbaka till sängen för att sova en stund. 

 
Sen gick vi till nästa park: Benjakiti. Sagogröna träd med vackra blommor och statyer blandat med stora höghus i bakgrunden och så en stor damm i mitten. 
 
 
Resten av dagen spenderade vi på Terminal21, det gigantiska köpcentrat (tips!) och köpte lite mer än vad vi tänkt, åt god snabbmat och önskade att tiden skulle gå lite fortare än vad den gjorde. 

 
Efter att vi lämnat alla våra resterande pengar till behövande tog vi bilen från hotellet 20:00 och sa hejdå till Bangkok. Snipp snapp snut, så var Thailand-inläggen slut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0