crazy woopidoingKult med gif, puss!

och det kommer bli en lång kall vinter

Önskar mig en frukost på sängen med våfflor med hjortronsylt av någon jag tycker om. Och en resa till New York.

Köpte en liten chokladtomte påväg hem från skolan, en sån där iklädd färgat folie och som inte är större än att den ryms precis i handen. Åt den innan jag kommit hem i eftermiddagsmörkret medans det föll lätta snöflingor och det kändes så sanslöst mycket som jul.första advent

Ser One tree hill, gråter minst en gång under varje avsnitt för det är så sanslöst bra. Myser järnet med mina fina, lagar porterstek för första gången och julpyntar för fullt. Har sladdat runt på forslunds, druckit glögg och skedat med bästisbelle.

Himla fint.

je ne veux pas être sans toi


tjugofemte november

Tog en iskall promenad med frusna fingrar och stickande ben in till stan, fyndade på rea, hade bowling på idrotten där jag nog använde fler svordomar än vanligtvis under en dag och sen var det en multimedia-lektion som jag tror är nästintill omöjlig att beskriva.

Fin torsdag, ni är fina, puss.


and you can tell everybody this is your song

Fan Gabrielle, hur tänkte du egentligen.

stanna-hemma-tisdagEn stanna-hemma-sovmorgon med mjukaste dalahästpåslakanet.Stanna-hemma-frukost som var tusen gånger godare än vad den ser ut.Stanna-hemma-säng-liggande och timmar framför tvn där man ser evighetsserier som Days of our lives och 7th heaven.Stanna-hemma-tristess.Stanna-hemma-mys med Sköna hem, tända ljus och en stor kopp te.

and they gave me dreams that i still keepSäg ingenting innan du själv varit där.

even the wrong words seem to rhyme

Och det känns som att någon sugit musten ur mig, lite som ett slag i magen.
Att stanna hemma hela morgondagen känns som ett lockande alternativ, tror jag kör på det.

vinternoll2

Fan, det här håller inte riktigt måttet.


New York

Det här är ju fan löjligt. Jag vill fara nu.ph

Jenny

Är med finaste Jenny ikväll, myser med film och mjuka kramar och imorgon blir det julmarknad i Öjebyn med glögg, nybakt fika och annat som hör sådant till.Shittans å, hittade den här godingen från 2006, ridläger i Blåsmark. Puss!

onsdag

Mumford & Sons, ont, tofflor,
Det var nog allt.

om man får drömma, vilket jag har hört att man får

Då skulle jag sitta på ett tåg med mina finaste med packning för en månad, ett interrailkort och med kosan styrd mot kanske Tyskland sen Belgien och Frankrike. Det skulle vara sommaren eller hösten efter studenten och jag skulle må så förbannat.

Eller så skulle jag sitta i en lägenhet i New York eller London på senvåren där i maj, juni med utsikt mot staden. På skylten utanför dörren skulle det stå Degerman, det skulle vara mitt mitt mitt.

En ytterligare Thailandsresa hade iofs inte suttit helt fel heller. Sand mellan tårna, långa sandstränder och stor frukostbuffé varje morgon med tonvis av färsk frukt. Sena kvällspromenader längs havet med vågornas brus brevid sig.

Drömmer vidare, vilket jag har hört att man får..


svart, vitt och allt utanför
men när de talar om det låter de så glada

Klockan är sju en helt vanlig söndag och det talas om flytt. Två mil norrut in till stan om tre år. Om tre år då jag förhoppningsvis åkt bort och hittat eget, men det gör ändå så osannolikt ont i hjärtat på mig.

Lämna mitt, pappas och farmors barndomshem. Att sälja och se någon annan flytta in. Ha någon annan som sover i mitt rum, som går på våra golv och som äter i vårat kök. Nejnejnej, jag vill inte.

Hur ofärdigt och opraktiskt det än är så kommer det här stora huset i den här lilla byn alltid vara hemma.
Alltid, alltid, alltid.


<3

Grattis finaste staffelikocken på farsdag, du är etta!

no i ain't got a home, got kicked out at the road


"So it's not gonna be easy. It's going to be really hard; we're gonna have to work at this everyday, but I want to do that because I want you. I want all of you, forever, everyday. You and me... everyday"

Har laddat upp med The Notebook, 500 days of summer, Eight Below och Dear John.
Jag hoppas på att få gråta lite ikväll.


you can't start a fire without a spark

Kan vi snälla bara stanna till en stund, allt går så jävla fort.


"once you've had enough, carry on"Bäst just nu, helt klart. The Immortals, favoriten. Så jävla bra. Puss


hemmingsmark

Hej, jag heter Gabrielle. Jag bor i en liten by söder om staden Piteå som har ca 400 invånare (4,7 per hektar) en liten nedläggningshotad skola, två dagis, en handlarnaffär och ett bönhus samt en fotbollsanläggning. På min stora gamla lantbruksgård står det ett stort hus, ett lir, en liten stuga som vi kallar sommarstugan, fyra stora tallar, en fyrhjuling med plog så att pappa kan ploga bort all snö som kommer såhär års och två bilar.
Jag bor granne med skogen, skoterleden och elljusspåret.

Min pappa hugger ved på helgen och min mamma gillar inredning och kläder.
Pappas vedintresse har nog fastnat lite på mig, för jag minns att när jag var liten satt jag gärna på vedabacken och täljde eller högg ved.

Vi vedeldar för att få värme och varmvatten, har två fulla lador med mestadels björkved och lite från gran och tall.
Har man otur när man stiger upp riktigt tidigt kan temperaturen ligga nere på 16 grader och då är det bara att slinka ner i sina varmaste tjocksockar och i värsta fall själv sköta pannan och se till att det blir någon värme i huset.

Det passerar inte mycket trafik, de enda som kommer hit antingen bor här eller ska någon annanstans och ibland kör det några några få lastbilar på vägen jag som liten fick lära mig hette "storvägen" och där skulle man vara försiktig, för det kunde ju köra förbi nån bil där vid halv sju-sju på morgonen och efter fyra.

Det finns hästar och kossor, får och några hönor. På somrarna kan man gå till ett stort jordgubbsland som ägs av familjen Isaksson och ligger just nedanför deras gård samtidigt som man hör deras små får som bräker i hagen.

När jaktsäsongen kommer och jägarna ligger ute i skogen och passar på älgar går man ogärna ut i skogen, så jag går inte långt från min gård om jag inte måste.

Så är det att bo i en skogsby, ville bara berätta det för er som inte vet.
Puss

Tommy har här ritat och visat hur det ser ut när jag hugger ved. Skotern till höger och snöskottarspaden där bak. Kunde inte ha gjort det bättre själv, superfint tompan!


light up, light up


i know the shame in your defeat


att bo i skogen en kylig novembersöndag

Finaste Mumford & Sons och tända ljus i den mörka söndagsaftonen. Det doftar curry inifrån köket och pappa står ute i ladan och lastar in ved, lillebror spelar xbox.

Ett absolut lugn i Degermannastugan, långt in i ingenstans i lilla Hemmingsmark.
Längst hela vägen har alla grannar tänt ljus i lyktor vid broarna, de lyser så mjukt i den tjocka snön.

Ibland lönar det sig att bo i skogen, så himlahimla fint.


because none of it was ever worth the riskDricker juice i muminglas och låtsas som att någon läser och intresserar sig.

02:02

Det ligger decimetertjock snö över gräset i början av November men jag vet att en del av mig lever kvar i den långa natten i Juli med sommarluft, myggnät för de vidöppna fönstren och rödgråtna ögon under ett mönstrat påslakan.

Nästan fyra månader senare och jag märker att den där lösningen jag talade om nog har kommit, men inte en sån som jag kan sätta etikett på eller beskriva men som får mig att le lika mycket ändå. Och kanske är det bäst så.

Snöstorm utanpå och inuti, kanske är det bäst så.

fast ändå rätt okchocolate chip cookies och håkans nya
puss


uppochnedvända november

knepigt.

gabban och bellan

Gabban är hemma, Gabban är hemma, Gabban är hemma!
Sticker till Bellan, sticker till Bellan, sticker till Bellan!