Förra helgen var ett 72 timmar långt hej då.

 


Sitter i 10 grader och periodvis regn för att se min klass komma 3a nånting i våran alldeles egna socionom-yra. Klappar hundar, sippar på systemets billigaste öl och skriker Heja T1 så hela Mariehem hör. Spontandricker rosé och krigar oss igenom ett parti alias för att sedan skåla i öl på Båten. Vi virar in oss i varv efter varv i filtar de delar ut och låtsas att det är 30gradig sommar fastän regnet slår hårt och vindarna tar tag i de stora tygtaget som ska skydda oss från denna ambivalenta norrlands-vår. 

 

Om två veckor (nu en vecka och två dagar) ska jag flytta hem och det firas med 4 flaskor bubbel, några tal, Queens-spellista, So long Gabrielle-quiz och sånger/dikter/hip hop-låtar de skriver om mig. De svarar på vad mitt fulla namn är, vad min Pappa heter egentligen (fastän han har min Mammas facebook-account) och om Roland var min tränare i fotboll, handling, eller ridning. 21 personer rymmer vi i mitt studentrum på lika många kvadrat. Vi skrattar så jävla högt och skickar runt min dagbok där de alla skriver fantastiskt fina ord som jag ska bära med mig varje dag när jag åkt de 22 mil norrut till mitt hem. 

Idag går jag igenom de små notiserna, och de långa novellerna en gång till och ja, vad ska man säga. "Upp till kamp!", "Minns mig när du flyttat hem igen", "Kexet!" och "Jag älskar dig." Och jag älskar er. Varenda en.  

Hem.

Och jag bara längtar till på måndag, då kan jag säga "nästa vecka är jag hemma igen."   

P-I-T-E-sommar.

Nedräkningen forsätter. Googlar goblin shark, giant isopod, angler fish, gulper eel till sent på natten. (Googla ej). Köper 10 stycken Flyttlåda Mellan på Rusta och säljer iväg allt jag inte vet att jag kommer att använda. För fjärde gången packar jag ihop allt jag äger och har i tråkiga bruna kartonger och försöker märka och organisera så noggrant och lättförstått som möjligt. "Kök, fast inte bara.", "Prydnader, fast inte allt. "Kläder, -ytter. Skor?" 

För lite mer än två år sedan bytte jag flickrum med snedtak på andra våningen mot en 1a på fjärde våningen på stans längsta gata. Mitt första egna boende, med improviserad balkong och samma snedtak mot alla väggar. Flyttade söderut till Nyckelgatan, gjorde slut och hamnade på Myntgatan uppe på min höjd. Sen hann jag ha studentrum på första våningen i några månader och nu ska jag hem. Vet inte till var, men vet när, så nedräkningen fortsätter. 

181.

Etthundraåttioen dagar sedan jag klev in i din etta mitt i stan för första gången och du ba krasch bang boom ramlade in i mitt hjärta. 

Baby du är allt.
Love u allways. 
    

Jag åkte hem en vecka.