trettioförsta december tvåtusentio

2010's sista dag. Åh herre, vilket år det har varit.


torsdagskärlek

Köpte säsong ett av världens bästa serie för endast en hundring idag på mellandagsrean.

Så nu har jag kvällen planerad: How I met your mother, baka muffins i mina nya muffinsformar samt städa klart rummet.
Åh, det blir inte bättre än så!




juli, augusti och september härlig sommar är det då



Okej, nu slutar jag. För gott. (ska försöka) Längtar bara något så fruktansvärt efter bad i Gåssjön, stränder, bastu, hemlunda, cykelturer, picknickar, utefester, grillkvällar och min 18årsdag. Vintern har sin charm med den vackra snön som knaprar under skorna när man går morgonpromenader men inget slår plusgrader och en stund med sina fina på en filt på en skön strand med vågorna brusande i bakgrunden.

happy people never fantasize

Note to self 3: Sluta kolla igenom allt gammalt, det finns inget där att hämta. Och börja lev som du lär istället för att bara skriva och sen fortsätta.

osammanhängande nattblogg

Mina lungor är fulla av denna etsande ångest som sprider sig likt tung luft i huset och inte försvinner hur många fönster vi än öppnar, den som vi alla känner men som ingen riktigt vågar fråga om.

Rim och reson är som bortblåst, anledningen spelar ingen roll. Det skulle bara kännas bra att för en liten stund bara få andas.

if i could change one thing in life i'd make more time for us

Note to self 2: Sluta lyssna på no time for us och se på weheartit.com. Att äta plättar och göra hjärtan med sylt är så himla mycket roligare.

jullovsonsdag

Och jag har blivit förkyld lagom till nyår, ibland är livet extra fint. Kokar stora mängder te och sitter med tjocksockar och halsduk mest hela tiden, vägrar ligga och hosta i sängen vid tolvslaget igen.

2010

Året när det bästa och värsta hände på samma gång. Året med flest vändningar, med de djupaste dalarna men med de högsta topparna. 

Januari: Det nya året ringdes in i skellefteås skogar och efter nyårspuss, klirr i champagneglasen och fyrverkerier åkte vi hem för att vakna till ett nytt år. Bidrog med chokladrecept till skoltidningen, gick skilda vägar med min käraste, illtrivdes i -30, gick hem i -27 och fotade rimfrostade björkar i vintermörkret.



Februari: Blev tillsammans med Christian igen efter ett tvåveckors uppehåll, hade APU på SCA, snöade in på Bird is the word och ja, snöade in.



Mars: Känslomässig berg-och-dahlbana, såg min älskade Magnus Betnér i nästan två timmar på Acusticum efter två månaders väntan, var på mitt livs första arbetsintervju och blev anställd i tio veckor på golfbanan. Började gå på kvartersbageriet varje måndag med mina fina och busade in snön på idrotten. Skolan blev "hotad" och det talades om skolmassaker hit och dit men jag bara längtade till sommaren.



April: Det var varmare än vad jag någonsin varit med om i april månad så årets första mjukglass köptes redan då och under skolan satt vi ofta ute på stålbron i solen under hålen. Hade grillkväll hos mig ute i snön med korv, pinnbröd och marsmallows. Hade disco utan dess like, pajade glasögonen, åkte till umeå under lovet, mellanlandade på hemvägen hos min kära man.







Maj:
Firade min bästa valborgsmässoafton hittills hos Patrik med allsång och leddans. Hålen under skoldagarna spenderades i stan, i badhusparken eller i hamnen och under en mattelektion satt vi ute i solen med linnen och shorts och så firade vi Filips födelsedag med tårta och fint kort. Hade grillkväll hos mig som slutade med bad, brände Saras flintastek och pussades på bryggan.
Tog årets första dopp med Belle (20 maj, personligt rekord!), firade Christians 21årsdag och våran 1½årsdag.

Skrev såhär:  
- Vet du varför jag blev kär i dig?
- Mnae.
- För att du alltid får mig att skratta.

Och så skrattade vi och fnittrade tillsammans,
såsom vi nu gjort i 1½ varv runt solen.





Juni: Besteg Larssonsberget med Jenny, bakade godaste pizzan någonsin hos Leo och hade kubbkväll hos Filip. Sista kvällen innan det stora sommarlovet satt vi allihopa på filtar vid havet med en liten brasa och några tända ljus och längtade efter ledighet. Vi gick ut första året på gymnasiet och jag kände mig lite större än vanligt. Examenskvällen spenderades vid vattnet och var fylld av tårar över att våran älskade Sara skulle byta klass och börja i Luleå till hösten. Började jobba dagen efter och dagen efter det hade jag fullt upp med att lära mig allting samt serva alla tävlande golfare.



Juli: Var mycket på pottan, fortsatte jobba, åt massor av jordgubbar, firade födelsedagar, spenderade flera kvällar på hemlunda och det jag och Christian hade haft under en längre tid tog slut och den här gången för gott.
Trakasserade flatbottningarna genom att gå omkring och fråga "ha du hort ha, ha du sit na?" men ingen svarade och veckan därpå var det PDOL och fantastiska konserter. Försökte balansera hjärtesorg med jobb med umgänge med skoj och klarade det rätt bra, hade en sanslöst bra månad.

Skrev såhär:
Känns fortfarande alldeles förjävligt att ha växt tillsammans, men tydligen inte växt ihop såsom det kändes. Och det är fortfarande jobbigt att vakna upp mitt i fredags-, lördags- och söndagsnatten av att man fryser så mycket utan att ha någon med långa armar som kan hålla om en.

Men det ska nog vara så, tror jag.



Augusti: Fyllde år, åkte till Luleå, plockade blåbär och blev mobbad av mina kära vänner för att jag plockade blåbär. Varvade bastu med iskallt bad och myste på med mina fina. Började om skolan, men nu kallades vi mp2 och ettorna ogillade vi redan från start.



September: Trodde jag nått någon sorts acceptans, men hade egentligen bara slutat känna efter. Firade Belles födelsedag, var på valvaka och hade disco.



Oktober: Gjorde bästa Umeåresan någonsin med min bästa, rejvade vidare, kände mig inte helt hundra och älskade den första snön som föll så vackert.

Skrev såhär:
Älskar att vakna en mörk morgon och se den fina nysnön falla på bar mark. Det är så fint, så fint. Bland det bästa med att bo i Norrland.




November: Det talades om flytt och jag insåg hur mycket jag älskar det här stället jag hela livet kallat hemma, skrev ett inlägg om hur det är att bo i skogen och drömde om lägenhet i London eller tågluff runt Europa. November var ungefär lika grå och tråkig som det brukar, men den hade precis som allt annat sina fina stunder den också.



December: Julstress, kalla vinterkvällar i en alldeles för stor säng. Adventsfika och fina dagar med fina personer.


vill göra något nytt men det känns inte lönt

Note to self: Gråt mindre, skratta mer. Har så himla mycket att vara glad för.

25 december

En helg då allt ska vara så rätt men som egentligen bara borstar av snön och visar de ordentliga sprickorna i fasaden. Älskar jul, bara inte nu.

what is that on the stairs now, is that christmas morning




Julaftonspromenad i -24.

Julkänslan kom krypande där vid kalle anka och vid slutet av sista biten julgodis började den att avta igen. Förstår ingenting, försöker lura mig själv att det beror på att jag blir äldre.
Maten var god, kalle levererade, gillar min släkt och fick fina klappar, ikväll ligger helt klart på min topp 17 bästa julaftnar.

feliz navidad






Onsdagskväll med några fina, te och gofika, lite som en lilla julafton. Puss!

en liten lista

min bästa vän är världens finaste Belle. Sen har jag också andra vänner som jag tänker på rätt ofta och blir glad i hjärtegropen av varje gång jag ser dem, åh ni är så fina allihopa.

när jag borstar tänderna
så brukar jag titta in i spegeln och nynna till någon låt ibland.

när jag lagar mat hatar jag att få hjälp och vill gärna göra allt själv. tål inte heller kritik på det jag lagat, faller nästan i gråt om ingen säger att det är jättegott (även om de låtsas)

jag är rädd för
spindlar och så är jag barnsligt mörkrädd.

den värsta känslan
är ensamhet, svek, ångest, stress.



den bästa känslan är
när man är riktigt kär eller så lycklig att man inte vet vad man ska ta sig till.

jag är bäst på
att reafynda och att lyssna.

jag är sämst på
att ta åt mig komplimanger, att inte ta åt mig elaka kommentarer och fotboll.

jag lyssnar just nu mycket på min -40°lista och musik som påminner om den i listan.

jag pratar mycket om det mesta, ungefär. Pratar både när jag är nervös och när jag känner mig säker tillsammans med någon, pratar nästan lite för mycket ibland.

jag tycker om sommar, bär, kramar, pussar, att umgås, te, nattbad, musik, kreativitet, inception, rea, pite, att köra/åka fort, pirret i magen man får när man åker berg-och-dal-bana, långa pratstunder, lasagne, att resa osv.
Listan kan göras lång.

kärlek är det bästa som finns och samtidigt det som kan göra mest ont i hela världen. 

i somras jobbade jag nästintill hela tiden, var på festivaler, levde, badade för lite, blev singel efter en lång tid, började jogga rätt ofta men slutade när hösten kom, fyllde 17 och sånt där annat som hör sommaren till.



sist jag grät
var i söndags.

när jag vill tänka går jag ut och går.

när jag bakar blir det ofta cheesecake, för det är det enda jag gör riktigt bra.

just nu småfryser jag litegrann och längtar till julafton.

idag har jag gått ut halva tvåan, blivit bjuden på fika och gått på stan.

ikväll ska jag förhoppningsvis fira jullovet med några fina.

imorgon kommer jag att julstäda och baka det sista inför dopparedan.

när jag vaknar på morgonen vill jag inte stiga upp utan ligger ofta kvar minst en halvtimme under det varma täcket.

om jag var ett djur skulle jag vara
en uggla.



ph: come and go

julavslutning



Hade julmys i studion med alla medieklasser och Filip spelade och sjöng så fint för oss allihopa.



Efter två timmar på skolan gick vi in till kvarters och fikade, blev bjuden på cheesecake och godaste teet av bästa och pratade strunt.

Köpte sen i väntan på min mor nödvändigheter som julkjol, kjol som jag inte tycker om och inte kan lämna tillbaka, necessär och örhängen.

Fin onsdag, puss!

om gyllene år



Vill inspirera och låta inspireras, vill åka utomlands, vill göra något galet, vill ha julafton, vill slå in de finaste paketen, vill köra skoter uppe på fjäll, vill lära mig spela gitarr, vill köpa ett nytt objektiv, vill ha råd med ett gymkort, vill ha motivation, vill busa i den meterdjupa snön, vill gå ut på iskalla promenader under snöfall, vill dricka glögg och äta pepparkakor med min bästa, vill känna mig nöjd, vill ta studenten, vill tatuera mig, vill göra något av mitt liv, vill leva riktigt ordentligt.

fjärde advent

Bakom julstjärnor och tomtar, advensljusstakar och saffransdoft ligger tusen frågetecken, ett par som glidit isär,
en massa kärlek och salta kinder.

Julstress.

discolattjokalas



Älskar rejv, ni är finast och ni vet det.

18 december



En lördag i vinterns tecken. Halvt igensnöade fönster, meterhöga plogkanter och inte nog med ork för att klä på mig ordentligt och äta frukost. Förhoppningsvis händer det något värt att klä på sig för ikväll, annars fortsätter jag nog med pappas t-shirt och one tree hill.


friday, i'm in love

pax på att ha skoj ikväll,
älska partaj i en 19kvadratare

grattis i förskott finissnoris!

åh pappsen du förgyller min dag

Igår påväg hem från skolan:
Pappa: Men sko ål håll å shchwäng, kan han bara håll sä rakt på vägen!!
Jag: Men pappa.. Dom måste ju också få åka hem?
Pappa: Arbeitarvägen sko vara ren då i sko häim.. Ållte.

och
Jag: Pappa, det är 50 här, du behöver ju inte köra 90. Det bor ju faktiskt folk här.
Pappa: *ser på mig som en finurlig liten fyraåring* Äh, hä är bara hortlaxare!!! HEHE

that secret that you know, but you don't know how to tell



Och idag saknar jag så många och så mycket att orden inte tycks räcka till.


spänning i vardagen

Till alla er som skriver om det på facebook och gillar statusar som handlar om det, väx upp. Det är inget häftigt med skolkatalogen. Det är ångestångestångest, leta upp sin klass, leta upp sig själv, se sig själv, säga "men åh", lägga bort den och sen inte se i den något mer någonsin.

Skoja, det är typ höjdpunkten på året, ska gå och hämta min nu!

Update: Men åh..

transformer owl


Beskriver denna makalösa video som ett breakthrough inom underhållning,
Belle påstår att hon ser ut som den söta ugglan i början och jag ser mer ut som evil owl. Kult att jag i inlägget nedan beskrev dig som min bästis, älskar dig också!

måndagskuriosa

Måste bara berätta några saker om mig och Isabelle.
- Vi har synkad mens.
- Vi har samma två sista siffror i våra personnummer.
- Vi har till 50% samma innehåll i garderoben.
- Vi säger ord som humongous så exakt samtidigt att vi inte hör att motparten säger det.
- Vi älskar båda lasagne.
- Vi klickar när vi skedar, passar alldeles perfekt.

Det var nog allt, älskar att ha en bästis, puss!

lördag







En sån där lördag när man våldgästas av sex stycken glada med fika i famnen. En sån där lördag när man skrattar så man gråter, en sån där lördag som blev så mycket bättre än vad man väntat sig.

tredje advent



Lyssnar på julmusik, filar på julrim åt de få julklappar jag hunnit köpa, njuter av snön och adventsljusen som lyser i fönstren och drömmer om fina äventyr när allt detta är över.

when it's cold



kung/pung

Kung: 
- När man står i underkläder och gör sås och två finisar kommer in genom dörren med en cheesecake i famnen.
- När fyra andra finisar kommer in genom dörren med ännu mer fika.

Pung:
- Frostiga decembernätter i en alldeles för stor säng med gropig bäddmadrass.
- 2010.

hoppas bara inte mamma kommer hem med fel chips

Tror inte att jag kan med ord beskriva den ångest som uppstår när man inser att man antingen måste sätta sig ner och knyta av sig skorna eller då böja på de orörliga benen och försöka nå på så vis.
När man sen valt stolen och försöker ta sig upp igen.. Ja, vad ska jag säga. Det här med träningsvärk är ett jävla äventyr.

Bojkottar skoj ikväll, invaliditet känns inte så spex. Ska istället mysa med chips i hopp om att få bädda om musklerna med lite fett.
Puss!

vill bara dinga

Önskar nästan att jag var progamer med ett mål att dinga 85 innan midnatt så att jag hade något vettigt att göra.
Men bara nästan. Att städapluggaduschabytasängkläderfacebookea är ju också kul.


8 dec



Fördriver eftermiddagarna med att gå på stan i jakt efter julklappar men kommer hem med ännu mer omslagspapper. Behöver hjälp. Seriös hjälp.

Omslagspapper hemma: 50+
Köpta julklappar: 1.
Dagar kvar till Julafton: 16.

a little more time


världens bästa erik

Erik är tillbaka i Paradise Hotel, mitt liv är värt att leva!!!!!
Ville som bara säga det.

busig_pappa_63

Roligt när man går in i pannrummet i jakt efter en varm jacka och upptäcker en hel målning i sotet på pannan. En liten blomma, något jag tror kan vara en sol och ett inte allt för jämt S som i Staffan.

Känns bra också att lärlingarna på hans jobb lärt honom roflmao, lol, n00b och andra häftiga slangord så att han kan förstår oss kidz. Frasen "zup noobs" verkar vara en solklar favorit.

Himla pappsen, gillar hur du försöker hålla kvar i din ungdom!


spare me your judgements and spare me your dreams



Har insett att det är acceptabelt att inte veta varken in eller ut.
Åtminstone nu när jag inte är ensam om det.

i remeber the sound of your november downtown



Peace & Love-drömmar i vintermörkret, fin musik att värma sig med och mjuka kramar.