UMEÅ

And here's the pictures!Det hela började med att jag på onsdagskvällen åkte en liten bit söderut, till skellefteå rättare sagt. Tattade en tidning som var på ett säte framför mig som fick agera underhållning under bussresan.Lyckades inte riktigt få någon bra bild på det, men kvälls/nattbuss (att åka buss på vintern då det är mörkt och alla lampor lyser så vacker) måste vara bland det mysigaste som finns.

På fredagen gick en trött Christian och en nog ännu tröttare Gabrielle till busstation för att ta vad de trodde skulle bli en lugn tvåtimmarsresa ännu mer söderut, men möttes istället utav en full buss som efter att ha tagit in de som skulle byta buss till våran knappt hade några platser kvar. Vi skyndade oss att sätta oss någonstans, sålänge vi slapp stå var vi nöjda.
Halv tre befann vi oss i mormors lägenhet på dragonfältet, en mysig tvåa som skulle ha oss som gäster resten utav helgen. Detta var då våran finfina utsikt; radhus, gamla k4, hustsak och så scandic som sticker upp där borta.Efter en tur på ICA och en jättegod middag var det dags för mig att börja med mina bakelser. Jag kan ju säga att jag nu har lärt mig att jag antingen måste sluta baka eller börja äta mycket, mycket mer. Vad som skulle bli söta, normalstora chokladbakelser blev monster.

Det blev ingen lång natt på lördagen utan redan klockan tio var jag uppe ur sängen och började göra mig klar för en dag på stan. Chrille låg kvar i sängen och sov till ett medans jag gick omkring en timme på stan med en okänd gammal tant som jag följde med till ica för att hjälpa henne handla, gick med till ett stängt lekbiten och som gav mig ett wienerbröd till mig och vad som enligt henne var min fästman. Det blev inget storshoppande alls utan jag kom hem med inget mer än ett halsband och en tunika/linne från H&M (och såklart mitt wienerbröd).Mötte upp med Chrille vid västra esplanaden (han står allt där vid andra sidan vägen, vid övergångsstället) som efteråt följde mig en kortis på stan samt till de restauranger vi skulle välja mellan att gå och äta på samma kväll.

Påväg hem ifrån en utav restaurangen tog vi oss en tur förbi hamnen. ♥Söndag betydde för oss en snabbis på rådhustorget samt hemfärd. Efter en knapp halvtimme på stan gick vi hem för att städa och packa det sista och sen gick vi iväg med våra tunga väskor (okej, det var bara min som var tung..) mot busstationen för att ta linje 100 mot Haparanda som sakta men säkert skulle ta oss hemåt.


HOME SWEET HOME

Anlände efter tusentals förseningar till piteå busstation där min mamma stod med lill-toyan och väntade på att få ta mig hem. Har haft en jättehärlig helg i umeå, det var faktiskt riktigt skönt att få komma bort ifrån allt. Om inte annat så kände man sig ganska vuxen då jag och chrille hade lägenheten för oss själva, fick ta hand om nyckeln, kolla posten, åka och handla osv, haha. (nej, jag brukar faktiskt inte göra det annars.. kanske åka och handla någon enstaka gång)

Bilder har jag, men de har jag ingen ork till att ladda upp nu så det kommer senare. Nu ska jag ta upp min väska som väger ton och börja packa upp. Skola imorgon för första gången sen i onsdags, och det gills då fan inte ens eftersom att vi hade en lektion där jag satt och läste matbloggar.


FLATBOTTEN NÄSTA


Skrev just klart bokanalysen och ska ska strax iväg till skolan. Steg upp extra tidigt i morse för att hinna både det och att packa inför bortresandet, nu har jag iallafall ett utav det överstökat. Packningen ska jag fortsätta med då jag kommer hem, för planerna blev ändrade så jag åker till skellefteå redan ikväll.

På fredag bär det av till världens bästa stad som kommer att bjuda på en lång stantur (chrille får stå ut, jag ska shoppa!), mysig middag ute på restaurang och förhoppningsvis bara en massa tid då vi kan sitta och ta det lugnt.
Nej, nu måste jag iväg ut och hämta bensinen farfar skulle få som tack för att han skjutsar mig till skolan idag.
Förhoppningsvis kommer jag hem med en massa bilder och annat trevligt, puss!

HAVE YOU GOT IT IN YOU?

Ledig torsdag och fredag. Skellefteå torsdag, Umeå fredag. Jultagg. Imogen Heap. Bokanalys.


23 NOVEMBEREtt år, 365 dagar, ett helt varv runt solen.


HELGUNDERHÅLLNING

Slipa, måla och lacka terrarieinredning/bakgrund är en underskattad helgsyssla. Men jag skulle absolut inte rekommendera det för någon som har ens tillstymmelsen till ett faktiskt liv.


ICE ICE BABY

Aj.
De har inte sandat vägen ännu.
Den isbeklädda mördarmaskinen lever vidare.

16/11/09


Bild från förra året då första frosten hade lagt sig i gräset.

Uppdateringen är inte på topp, men jag har ingen lust att bara publicera tråkiga textinlägg om ingenting eller lägga upp mobilbilder där ingen ändå ser vad det är på bilden. Efter umeåresan skickar jag in kameran på lagning och förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid innan jag får tillbaka den!

...(Våran vanligtvis ofarliga grusväg har helt plötsligt förvandlats till en mördarmaskin täckt med glashal is och efter ex antal fall längst den korta vägen mellan bussen och mitt hus är mitt knä inte längre med mig. Eftersom att det är lika svart som det är halt, och pölarna då är så osynliga det bara går är mina skor snäppet för blöta också.)


LJUDLEKTION

"Vad tycker du om sex? Förfärligt vidrigt, uschuschusch!"

"Vad hände första gången? Mina katter kräktes på mitt täcke."

"Vad tänder du på? Skolmateeen."

"åochåochåochåoch mattelärare"

<3


46 18 4

46 dagar kvar tills jul
18 dagar kvar tills umeåresan
4 veckor kvar tills helg
(jag fick bara lov att avsluta något som det var lite nära till)


IDIOTI

mitt.objektiv.har.gått.sönder.

döda mig.

WHITE


förvirrad lillebror ute på julpromenad med kusinerna förra året.

Nu vill jag ha snö, helvetes mycket snö! Jag vill kunna göra snöänglar imorgonkväll och jag vill ha ett snöigt umeå om tre veckor. Jag vill ha lika mycket snö som förra året och ännumer, kom igen farbror vinter och gör mig glad.

NÄR DAGGEN LÅG I GRÄSET


START AGAIN

Jo, jag ska ändra min bloggdesign.
Snart.

AUTUMN BREAK

Jag hatar mig själv litegrann för att jag inte tog mer bilder från lovet, men jag har fortfarande bilderna från senaste festen i norrfjärden (som man nog kan säga utspelades på lovet - fredagen då vi blev lediga) att ladda upp, så misströsta icke.

Trevlig onsdag med Elin. Gick på ett flertal promenader, pratade strunt, åt go'middag & go'efterrätt.
TV'n sällskapade oss även där mot kvällen, scrubs är love.
Skar i pumpor med Chrille där på fredagen, alla fingrar sitter fortfarande kvar och jag skar mig inte en endaste gång. Kan ha att göra med att jag snällt höll mig till urgröpning och inte urskärning.
På lördagen åkte vi iväg till Boliden för att träffa släktingar och så besökte vi några gravar på hemvägen. Jag tycker verkligen inte om kyrkogårdar men det är något speciellt med dem på allhelgona. Inte bara alla ljusen utan ja, jag vet inte. Lördagskvällen började med Pizza hos Möller och slutade med Frasses-mat i lägenheten, flottig och riktigt trevlig kväll.


MR MOON, MR MOON

Har bara levt hela lovveckan, så bloggen har legat död. Har dock några mysiga bilder att ladda upp sedan, verkligen inte nu. Nej, nu ska jag springa iväg och äta min del av daimtårtan och sen kommer jag att bosätta mig i engelskaboken.

Inte okej.