eliasleden


när lyktorna tänds på andra sidan bron i natt har gud skonat hisingen men kärleken skonar ingen

Nä hörrni, nu åker jag och hånglar.

nodo

 

gläntan


London.

Om bara lite över två månader får jag äntligen träffa min bästa vän igen, vilken grej!

Midsommar.


När jag tänker på framtiden:

- Långa frukostar på helgmorgnarna. Du tycker inte om att äta där man sover så vi dukar upp hotellfrukost med alla tillbehör på köksbordet. Och lyssnar på podcasts där de pratar om roligt och viktigt. 
 
- Vi har en stor balkong där vi dricker rosé med alla våra vänner. Rosé är vuxnare än öl har jag lärt mig, men det slinker nel öl pilsner drinkar och vi skrattar så jävla högt för vi har eget hus vid vattnet med ö i köket, stort vardagsrum och vita väggar mörka golv.
 
- Vi gör utflykter. Upptäcker staden du väst upp i och delar där du aldrig varit, hittar egna smultronställen och tumlar i gräset. 
 
- Det är du och jag och vi, jämt. 

Umeå.

 

Glad midsommar!

 
Nu åker jag iväg till någon stuga någonstans. Glad midsommar, puss!

2013-06-20

Skriver långa sms och ser so you think you can dance-repriser. Hemma.

Iväg.

 
Vänner, nu åker jag till Umeå. Ska hälsa på släkt och vänner och allt sånt och ha minisemester. Hörs när jag kommer hem på torsdag, puss. 

Pappa 50 år.

 

Pinterest.

Har ni inte börjat använda pinterest ännu - gör det. Ett fantastiskt ställe att hitta inspiration och samla saker man tycker om i olika mappar. Lite såhär ser mina ut: 

 
 
Stora inredningsmappen, allt som har med någon typ av lägenhets- eller husdrömmar. Mest vita golv tak väggar, trämöbler och kakelugnar.Allt som får det att spritta lite extra i kroppen, kittlar skaparnerven eller får en att säga wow.


Stugor, berg, fjällen. När man längtar lite extra efter sensommarvandringar, fritidshus att rymma iväg till eller ställen som Yellowstone National Park.


Allt fluffigt ulligt gulligt, sånt som värker i tänderna för att det är så sött.
 


Det bästa av allt: den där förbannade kärleken.
 


När folk säger det bättre än vad man själv gör. 

 


Snygga brudar i snygga kläder, helt enkelt.


När behovet att sätta färg i huden tar över.
 
 
Den allra bästa kategorin: mat. Förrätter varmrätter efterrätter, allt som är gott.
 

Saker som man måste spara mn man inte vet vart man ska placera det riktigt. Sånt som är fint, bara. 

Te hos mig.

 
 

Att bo.

I och med  flytt här snart igen gör jag inte så mycket annat än sitta fastklistrad vid datorn och Hemnet. Det finns ju så sanslöst mycket fint? Så om ni har någon miljon över kan ni ju kolla in det här. 
 
 
HÄR

 
 
 

2013-06-12

Jag letar jobb. Skriver listor i mitt paisleymönstrade anteckningsblock: "skriv upp dig på kommunens vikarielista, ring ansvarig på coop, spring runt med cvn över stan" och försöker göra det roligare med olika handstilar och krumelurer. Det är onsdag kväll och fullkomligt iskallt i mitten på juni. 
 
Sist du var här skrattade jag så jag grät. Grät så jag fläckade den rosa plastmattan. 
 
Jag försöker rymma fjällvandring, london och flytt på mindre än en månad och sen åker vi iväg. Almanackan är full och jag räknar resdagar och nätter, kollar tåg och flyg och fastnar framför forum, läser uppifrån och ner och om och om igen. 
 
Jag tömmer garderoben och förrådet, rensar bort allt jag har. Jag får köpa nytt sen, det är för mycket ångest i det här. 

Sånt som blivit över.

 

Blueberry pancakes.

 
Gör såhär ungefär. (eller experimentera hejvilt som jag, och servera sen med mycket blåbär och honung)
 

Hemmingsmark

Det finns knappt några ljud här. Det är några däck mot asfalten längs landsvägen och fåglar som kvittrar i skogen som omringar hela byn. 
 
På fotbollsanläggningen springer barn efter bollar och föräldrar hejar på. I nergådda adidasskor springer jag sakta förbi på den gropiga grusvägen och det doftar av alla träden. Björklöv och tallbarr. Det känns som månader sedan jag var här sist men bäcken rinner fortfarande lika stilla genom bygden och vinden viner lika mjukt i träden. 

I Hemmingsmark hälsar alla på alla, man hejar och vinkar och nickar. Jag känner ingen här längre. De i min ålder har flyttat härifrån och de som var äldre än mig har växt in i egna familjer och egna norrbottensgårdar och älvsbyhus på gårdarna in längs vägarna. 

Skolgården dryper av tidig ångest och gräsmattan på förskolan är inte klippt på veckor. Syrenbuskarna hos min barndomsvän är höga och fantastiskt vackra med stora lila blommor, det doftar ända ner till vägen. I stora beteshagar fulla med ängsblom travar stora nordsvenskar lika gamla som mig, de kommer nära när man går förbi. 

Fotbollsmatcherna är över och flera Volvo v70 fulla med barn och fotbollsutrustning åker hem. Det kommer ljud i byn igen, men snart blir det stilla och tyst.
 
Jag har flyttat härifrån och jag har inget kvar här men det kommer alltid vara hemma. 

måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag


Veckans humör: Upp  och ner. Mest stressad, har varit så himla mycket att planera.  
Veckans vill ha: Mer tid. Trots två veckors ledigt känns det som att tiden aldrig räcker till.
Veckans köp: Oj, mat tror jag. Fetaost & Halloumi, det bästa som finns.
Veckans favoritplagg: Träningskläder. Känner mig så jäkla sportig. 
Veckans frisyr: Utväxt som måste färgas och tråkiga längder.
Veckans händelser: Hejdå-fika hos Emelie, jobb, umgäs med pojkvän.
Veckans saknad: Studenten. Vill göra om. 
Veckans festligaste: Alltså faktiskt ingenting, så himla ofestlig vecka.
Veckans måltid: Gjorde en dögod veglasagne här om dagen. Så bra. 
Veckans borde: Städa.
Veckans godis: Köpte ca 5kg frukt igår, så får väl bli en mix av: grape banan kiwi banan äpple apelsin,
Veckans sämsta: Sjukdom.

Alltså hurfan kan det här vara ett år sedan


Och jag hoppas att dagarna går fort.

Om jag räknar från nu är det bara strax över två månader kvar tills mitt namn tar plats på din dörr och lägenheten blir vår. Galet va? Galet bra. 

Södra hamn.


Maj.

Månaden vi väntat på sedan augusti tog slut, månaden när sommaren kom till stan igen.1. Anna-Maria tog en paus i pluggandet och t med sig Lyra för kvällsfika och mys. 2: Blev kallad flickan med tofsen på nya jobbet och tog sedan sista bussen till Christian. 3: Där sommaren nästan tagit fart 4: och vi firade med fika på Stigs. 5: Kollektivmys. 6: Kulglass vid strandpromenaden, mango blåbär och pecan. 7: Mer vår/sommarblommor. 8: När man är ute och springer och är arg och trött, men iallafall är glad för att det är fint. 9: Helt ok fint. 10: Åkte hem till Mamma och Pappa med blåbärspaj och åt ute på altanen.11: Det var första riktiga sommarhelgen och jag hade inflyttningsfest. 12: Jag och Christian var Cowboy och Indian.13: Provade på dessa omtalade black bean burgers, de blev perfekta. 14: Hade strandhäng med Christian och Fredrik. Kastade football, fikade och pratade länge och väl. 15: Och badade. 16: Såg The Great Gatsby sent på söndagkvällen. Även om jag inte vet om jag tyckte filmen var särskilt var den fantastisk vacker och precis som alla filmer som utspelar sig på 20-talet fick den mig att hoppa tillbaka ca 90 år i tiden. 17&18: Gick runt på Nordanå, matade fyra olika sorters gäss och såg på fina hus. 19: Vaknade. 20: Efter att ha ätit Surströmming i kollektivet cyklade jag på min nyinköpta mintfärgade Monark in till stan för att sjuinga högt till gamla låtar, dricka öl och skratta högt i Södra hamn. 

Grillpremiär.


Soldag.