Silvervägen-Jurun.

Torsdag 18:22 åkte jag och Martin och volvon från Degeränget upp längs silvervägen och mot berg mitt i ingenstans. Vi var framme sent på kvällen och tältet fick vi upp strax efter midnatt, och det var en av de kallaste nätter jag varit med om. Men vad gjorde det när man vaknade och det såg ut såhär: 

 
Jag hann vara vaken i ca fem minuter innan jag hann bli blöt upp till knäna när jag skulle hämta vatten. Ops. 

 
Havregrynsgröt med blåbär som vi plockat just utanför tältet och naturgodis. 
 


Och så började vi gå.


Man var tvungen stanna var femte minut ungefär och bara andas in den rena luften och se sig omkring
 
Efter 0,8 mil upp och ner och igenom skog kom vi fram till våran lunchdestination.

 
En liten fjällstuga i Jurun, mitt vid ett stort vattendrag och emellan en massa berg.

 
Här åt vi lunch och sen gick vi vidare och sa hejdå till lilla stugan. 


Du är en förlorare, men.

 

Saker jag gillar.Det här albumet. 
 
Trädgård - Äsperöd

Fasader fullständigt täckta av murgröna. 
 

 
Den här bildserien. 
 
 
Den här artikeln med bästa Soran. 
 
 


Vit koffert från Åhléns. Alltså? Måste ha.

Och det var idag.

Idag har jag på det mest opretentiösa och påfrestande sätt gått och delat ut cvn och en liten del av mig till olika arbetsgivare ute i stan. Det är femte, kanske sjätte gången jag har tagit en dag och försökt charma chefer med min arbetsmoral och utåtriktadhet och hoppas att de behöver någon och att de behöver just mig. Det finns inget så krävande som detta. Håller tummarna att det är värt det. 
 
Nu sitter jag mitt emot Christian, fikar varm blåbärssockerkaka efter kylig discgolfrunda. Annars är det mycket arbetsförmedlingen nu, hem och städa ur min gamla lägenhet och liksom komma in i vardagen. Och om nästan bara en vecka åker jag till London, det ni. 

Överraskningsfest.

För tio dagar sedan hände något grymt, nu ska ni få höra. Det började med att vi hade planerat fika i kollektivet fredag kväll, för att säga hejdå till varandra nu när både jag och Simon flyttar iväg. Någon timme innan ringer Josse och frågar om jag vill ha skjuts till Degeränget, och eftersom att det ändå är en bit bor och min cykel blev stulen i början av sommaren tackade jag tacksamt ja.

Strax före sju kör volvon upp framför huset, och hon kommer upp och hämtar mig. "Har du hört den här låten? Den är ny!" säger hon och pluggar i hörlurar och denna låt börjar. Jag tänker inte så mycket mer på det, tänker att det är någon ny remix och så får jag ögonbindel. Leds in i bilen, blir körd runt runt runt fort sakta och om igen, hela tiden med temamusik från olika skräckfilmer i öronen. Tillslut är vi framme. Bilen stannar och musiken i hörlurarna tystnar. "Don't stop believin" med Journey spelas och för en sekund tänker jag "tänk om Belle vore här, det här är ju våran låt." Ögonbindeln knyts upp och där står hon, min allra bästa vän som jag trodde var på andra sidan Nordsjön står nu framför mig och jag gråter gråter gråter och kramar henne hårt för jag kan ju inte tro att hon är hemma. 

Där är inte bara mina allra bästa vänner, utan gamla klasskamrater och bekanta som är där för att ge mig den tjugoårsfest jag inte fick två veckor innan. 

 
Älskade älskade bästa vän som ringt runt alla och planerat veckor i förväg för att ge mig en perfekt kväll. Älsk.
 
 
Var så himla roligt att träffa gamla klasskamrater och bekanta, här Sofia Felice och Johanna.
 
 
Josse och Simon. 

 
Snygga brudar tar kort. Obs på obligatoriska röda collegemuggar. Tommy och Sanna.

 
Sen fortsatte kvällen med diskussioner om gymnasietiden, operationer, utlandsresor och lite för mycket Breznak. Jag tog alldeles för få bilder men det var en sån himla bra kväll att bilder hade nog inte gjort det hela rättvisa. Tack alla, ni är bäst. Puss 

Nyckelgatan.

Över Viktoriabron, förbi campus, upp för backen bakom skogen och berget, där bor jag nu. Jag har bytt ut fågelboet högst upp på Nygatan mot bottenvåningstvåa med något så fantastiskt som avskilda rum. Här steker vi plättar sent på kvällarna, ser serier på stora duken och hånglar.
 
I två år har jag sprungit i korridoren här och nu står mitt namn på dörren, alldeles vid ditt och mina kläder är i garderoben och det här är nu mitt hem. Det är en obeskrivlig känsla att vi nu är -  inte bara i samma stad - utan på samma plats. Det är lite som julafton och ens femtonde, artonde och tjugonde födelsedag på en och samma gång. Dagar man väntat på hur länge som helst och sen är de bara plötsligt där, och så blåser man ut ljusen och öppnar paketen om och om igen. 
 
Det funkar bara. Jag förstår inte hur, men det fungerar. Vi är nog mer skiljda åt än nord och sydpolen men det fungerar. Opposites attract och det gör vi. 

Lördagslista.

vilket är ditt bästa sommarprat?
har lyssnat så himla dåligt i år (sparar en massa till flygresor, speciellt elva timmar till andra sidan jorden. puh) men gillade verkligen Jonas Gardells och Maja Ivarssons. Annars kan jag tipsa om Soran Ismails från förra året, toppenbra. 

 

vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?
känna sig snygg + hångla, älska + älskas, blåmögelost + salta kex.

 

vad gjorde du för exakt fem månader sedan?
det vet jag faktiskt inte. men mars var mycket brunch, mycket saknad och mycket krokodil.


källa: belle

 

när var du avundsjuk på någon senast?
är avundsjuk på Isabelle ca varje dag, vill också åka till London/utomlands överhuvudtaget och leva livet.

har du något onödigt du gör?
skriker. är så jäkla högljudd.

 

kan du visa en bild på något jättebra?

långfrukostarna/bruncherna vi hade i våras. bästa.

 

vad är det sämsta med denna vecka?
att jag inte hinner mer än flytta in så ska jag iväg i fyra dagar igen och jobbångest.

 

vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?
handla inför fjällen och dra iväg på tredagarsvandring.

 

när hade du hjärtklappning senast?
när jag fick överraskningsfest. åh.

vad ska du göra i höst?
läsa genusvetenskap, vara sambo (gud, så konstigt det känns), resa till london och thailand, börja på något nytt jobb och skrivaskrivaskriva.

har du några planer inför slutet av sommaren?
åka och fjällvandra och sedan ska jag bara söka jobb och försöka börja känna mig som hemma.  

 

vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?
har gjort så himla mycket. min kurator säger jag har drama-queensyndrome och visst ligger det något i det. senast var nog när jag ringde mitt i natten och sa att jag inte skulle kunna andas om inte han var där.

 

vad borde du göra men orkar bara inte?
skriva om mitt cv och dela ut över halva stan.

 

vad har du i ditt kylskåp?
nu när jag och christian kombinerat våra två kylskåp är det inte sådär tragiskt tomt som det var hos mig, men det är fortfarande mest mjölk, ost, ägg och lite dressing.

kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?


Världens finaste överraskningsfest.

Iggesjaur-Jurun.

Nu åker jag till fjällen i tre dagar ca för att andas frisk luft och ta ut mig fullständigt. Puss!


Leo 20 år.

 
En torsdag för någon vecka sedan nu var jag och många fler bjudna till Möllerhuser för att fira vår älskade Leo som fyllde 20.
 
 
Bland annat Leos fina (och stört lika) syster Sanna var där innan hon åker vidare på äventyr till Asien och Nya Zeeland.

 
Vi fikade fantastiskt gott; jordgubbstårta, rulltårta med färska hallon och två olika vegetariska/veganska smörgåstårtor. Dog matdöden.
 

Leos Mormor och Moster. 
 


Saga.

 
Favoriter.
 
 
Sen när det blev mörkt och vi hade fikat klart tog vi en lång bastustund följt av nakenbad i Bullerviken.

Idag blir jag sambo med denna:


Älsklingar:

 
Min dator är trasig och jag är mitt uppe i sista jobbdagarna/flytt. Vi hörs efter helgen? Puss. 

På senaste.

 
Åkte till Skellefteå för att spendera tid med bästa Christian och försöka vänja sig vid att jo, snart kommer det här bli min stad. Fikade på Lilla Mari med piteättlingen Evelina och spelade discgolf med Christian. Är ännu obestämt vad jag tycker om ovanstående, så jäkla konstig sport. 
 
 
Tog bussen hem efter obligatorisk bergsbymjukglass och gjorde mig så fin som möjligt för att åka på hejdåfest. Skickade denna bild till Emma "vi kommer snart babe!!! Puss" och så åkte vi in till 1906. 
 
 
Söndag: bästa bakisdagen på länge. Låg i sängen till tre, blev upphämtad av Simon och Josse och köpte fika för att ta med ner i hamnen. Fikade tills det blev för varmt och vi åkte till Hammenviken för ett middagsdopp.

if you dont know what it feels like to have someone you love put a hand below your bottom rib for the first time what chance is there for love


Vi.

Det finns inget så vackert rått hjärtskärande uthålligt känslofyllt skrämmande uttömmande otroligt fantastiskt som den här kärleken.


Inget mer jävla distansförhållande.

Vi börjar planera redan måndagen när jag åker ifrån dig, sömndruckna i morgonrus och prassliga duntäcken. Om jag slutar jobbet klockan fyra kan jag springa till bussen som går kvart i, om jag får sluta tidigare. Och sen jobbar jag två helger i rad, hur löser vi det?

Ditt varma lugn tar upp hela rummet. Det löser sig, säger du. Fredagkvällar och söndagsmorgnar är magiska. Det bästa och värsta. Nervositeten på fredagarna när jag ligger i sängen framför tvn och väntar och hör dina steg i trapphuset, eller när jag går de två kanske tre kilometrarna från busstationen hem till dig. Och söndagarna då jag vet att snart tar den här helgen och våran tid slut och jag måste ligga så nära jag bara kan och fånga varje ögonblick så att de inte ska rinna iväg. 

Det blir torsdag kväll och du ringer och säger att du måste jobba hela helgen. Jag räknar genast ut dagarna det kommer bli mellan de gånger vi ses. 7 + 7 + 5 = 19. Du ber om ursäkt, jag gråter. 
 
Det är att längta tjugofyra timmar om dygnet, varje dag. Att planera veckor i förväg och att behöva lägga sitt liv på paus under helgerna. Det är att försöka att inte gråta när man hör hans röst, att tänka att det blir bättre och att vi får ju iallafall vara ihop. Det är att vara isär och hålla så hårt i känslorna att de inte åker iväg tillsammans med honom varje söndagkväll. Det är att krampaktigt krama hejdå för man vet inte när man ses nästa gång och att slå sig själv gul och blå varje gång man bråkar, för man förstör den lilla tid man har tillsammans. 

Men nu är det bara en och en halv fucking vecka kvar och sen kommer vi aldrig mer behöva ha det såhär igen. 

I nearly killed myself with pity and despair.


Gläntan.

 

3e augusti genom åren.

 
2010 samlades vi alla nära vänner från klassen och spelade kubb, åkte till Gåssjön och badade. Och här blev min favoritgif till.
 
 
2011 blev jag arton. Jag bakade marängtårta täckta med nyplockade blåbär vinbär hallon och vi fikade och drack kaffe invirade i filtar tills det blev sent och kallt. Fick en fjällvandring av Belle och var bara så jävla nöjd.
 
 
2012: Jobbade hela helgen men bjöd de som var hemma hem till mig i lilla hemmingsmark, gjorde hjortroncheesecake och virade turban.

 
2013: Var sjuk och febrig men lyckades ta mig hem till Hemmingsmark för sedvanlig jordgubbstårta. Kramades med Farfar och pratade om flytten som närmar sig med stormsteg. 

Tips.

Har legat i sängen och hostat gråtit druckit te varit sjuk i x antal dagar nu och har hunnit med lite olika tidsfördriv. Här har ni lite tips på de bra. 

 
Half Nelson. Ryan Gosling (gah, bara att han är med är ju tillräckligt) spelar en lärare som framför sina elever är otroligt engagerande och håller fantastiska föreläsningar, men utanför klassrummet kämpar med ett drogmissbruk som börjar bli svårare och svårare att dölja. Dan Dunne (Ryan Gosling) och en av hans elever bildar en stark men annorlunda vänskap när hon upptäcker hans hemlighet. Fantastisk musik, fint filmat och bara ja. Se den. 
 
 
The L word. Serie från mitten av 2000-talet om en grupp htbqkvinnor, deras älskare och deras vänner. Alltså. Bara se den. Okej? 

Juli.


2013-08-01

Jag söker tre jobb på mindre än en timme och fortsätter sälja bort varenda pinal jag inte vill ha med mig. Kryper upp för alla fyra trappor i tusen graders feber och huttrar framför fem filmer efter varann. Bokar boende i London och följer nyheter, vidrigheter och viktiga saker på twitter. 

Tror jag har nått ett breakthrough, eller iallafall en sån jävla stark känsla av less och nä nu får det fan vara nog. På lördag blir jag tjugo och jag jobbar hela helgen. Ska göra: ingenting. Köpa öl. 

Jaså.