Idag kan ni läsa det här:

Hälsningar från feminister. Ett inlägg där Flora samlat in ord från sina läsare om varför de är feminister. Här del två och tre.
 
Bristen på jämställdhet är ingen åsikt, det är en kunskap. Jätteviktig text av Hanna Persson om den kamp mot rättvisa feminismen faktiskt är. 
 
Vi får reagera och agera exakt hur vi vill. Hej Blekks inlägg om sexistisk reklam och ett "experiment". 
 
Nytänk i modeindustrin.  Dagens AHA-text. 
 
Denna och denna text från Politism.se 
 
Jag vill höra den icke vita kvinnans historia. Annie Bramme Seys som ett svar på Expressens 8:e mars kampanj med enbart vita kvinnor representerade. 
 
Öppet brev till Metro. Lo skriver ett fantastiskt brev till Metro efter deras problematiska löpsedel om felaktiga våldtäktsanmälningar i veckan. 
 
Att bryta illusionen om kvinnan. En viktig text av Ninni om just det. 
 
Den här viktiga statusuppdateringen. 
 
Och så klart en massa massa annat. Jag önskar att den här dagen ej behövdes men nu gör den det och det med besked. Idag propsar jag även på att rösta på ett parti som öppet jobbar med jämställdhet i både eu-val i vår och riksdagsval senare i höst, lyssna på podcasts som Fan vad fittigt och Maktministeriet, inte säga grattis och klappa på axeln för idag är en dag att uppmärksamma förtryck, men att som kvinna sträcka på sig och ta plats och tala högt och säga till och säga ifrån. Idag och alltid. We can do it, puss och kram!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0