Oktoberrotsakstorsdagssoppa

Idag gjorde jag en så himla god soppa som kanske inte ser så mycket ut för världen men den hade fått två tummar upp om jag inte varit tvungen att hålla kameran i den andra. 

Gör såhär: För 3-4 lagom hungriga personer, ta ca 4-5 morötter, en kålrot, en gul lök, lite purjolök, lite blomkål och pumpakärnor. Skär alla grönsaker i lagom stora bitar och rosta rotsakerna i ugn i ca 15min på 250grader tillsammans med pumpakärnor.

Häll i hela faderuttan (utom kärnorna) i en halvliter vatten tillsammans med en grönsaksbuljongtärning, göttiga kryddor som timjan, salt, peppar och örtsalt. Häll i en skvätt grädde, låt koka tills det mjuknar och mixa till en slät soppa. Rör i en (stoor) klick creme fraiche och strö över pumpakärnorna. 

Perfekt oktoberrotsakstorsdagssoppa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0