2010

Året när det bästa och värsta hände på samma gång. Året med flest vändningar, med de djupaste dalarna men med de högsta topparna. 

Januari: Det nya året ringdes in i skellefteås skogar och efter nyårspuss, klirr i champagneglasen och fyrverkerier åkte vi hem för att vakna till ett nytt år. Bidrog med chokladrecept till skoltidningen, gick skilda vägar med min käraste, illtrivdes i -30, gick hem i -27 och fotade rimfrostade björkar i vintermörkret.Februari: Blev tillsammans med Christian igen efter ett tvåveckors uppehåll, hade APU på SCA, snöade in på Bird is the word och ja, snöade in.Mars: Känslomässig berg-och-dahlbana, såg min älskade Magnus Betnér i nästan två timmar på Acusticum efter två månaders väntan, var på mitt livs första arbetsintervju och blev anställd i tio veckor på golfbanan. Började gå på kvartersbageriet varje måndag med mina fina och busade in snön på idrotten. Skolan blev "hotad" och det talades om skolmassaker hit och dit men jag bara längtade till sommaren.April: Det var varmare än vad jag någonsin varit med om i april månad så årets första mjukglass köptes redan då och under skolan satt vi ofta ute på stålbron i solen under hålen. Hade grillkväll hos mig ute i snön med korv, pinnbröd och marsmallows. Hade disco utan dess like, pajade glasögonen, åkte till umeå under lovet, mellanlandade på hemvägen hos min kära man.Maj:
Firade min bästa valborgsmässoafton hittills hos Patrik med allsång och leddans. Hålen under skoldagarna spenderades i stan, i badhusparken eller i hamnen och under en mattelektion satt vi ute i solen med linnen och shorts och så firade vi Filips födelsedag med tårta och fint kort. Hade grillkväll hos mig som slutade med bad, brände Saras flintastek och pussades på bryggan.
Tog årets första dopp med Belle (20 maj, personligt rekord!), firade Christians 21årsdag och våran 1½årsdag.

Skrev såhär:  
- Vet du varför jag blev kär i dig?
- Mnae.
- För att du alltid får mig att skratta.

Och så skrattade vi och fnittrade tillsammans,
såsom vi nu gjort i 1½ varv runt solen.

Juni: Besteg Larssonsberget med Jenny, bakade godaste pizzan någonsin hos Leo och hade kubbkväll hos Filip. Sista kvällen innan det stora sommarlovet satt vi allihopa på filtar vid havet med en liten brasa och några tända ljus och längtade efter ledighet. Vi gick ut första året på gymnasiet och jag kände mig lite större än vanligt. Examenskvällen spenderades vid vattnet och var fylld av tårar över att våran älskade Sara skulle byta klass och börja i Luleå till hösten. Började jobba dagen efter och dagen efter det hade jag fullt upp med att lära mig allting samt serva alla tävlande golfare.Juli: Var mycket på pottan, fortsatte jobba, åt massor av jordgubbar, firade födelsedagar, spenderade flera kvällar på hemlunda och det jag och Christian hade haft under en längre tid tog slut och den här gången för gott.
Trakasserade flatbottningarna genom att gå omkring och fråga "ha du hort ha, ha du sit na?" men ingen svarade och veckan därpå var det PDOL och fantastiska konserter. Försökte balansera hjärtesorg med jobb med umgänge med skoj och klarade det rätt bra, hade en sanslöst bra månad.

Skrev såhär:
Känns fortfarande alldeles förjävligt att ha växt tillsammans, men tydligen inte växt ihop såsom det kändes. Och det är fortfarande jobbigt att vakna upp mitt i fredags-, lördags- och söndagsnatten av att man fryser så mycket utan att ha någon med långa armar som kan hålla om en.

Men det ska nog vara så, tror jag.Augusti: Fyllde år, åkte till Luleå, plockade blåbär och blev mobbad av mina kära vänner för att jag plockade blåbär. Varvade bastu med iskallt bad och myste på med mina fina. Började om skolan, men nu kallades vi mp2 och ettorna ogillade vi redan från start.September: Trodde jag nått någon sorts acceptans, men hade egentligen bara slutat känna efter. Firade Belles födelsedag, var på valvaka och hade disco.Oktober: Gjorde bästa Umeåresan någonsin med min bästa, rejvade vidare, kände mig inte helt hundra och älskade den första snön som föll så vackert.

Skrev såhär:
Älskar att vakna en mörk morgon och se den fina nysnön falla på bar mark. Det är så fint, så fint. Bland det bästa med att bo i Norrland.
November: Det talades om flytt och jag insåg hur mycket jag älskar det här stället jag hela livet kallat hemma, skrev ett inlägg om hur det är att bo i skogen och drömde om lägenhet i London eller tågluff runt Europa. November var ungefär lika grå och tråkig som det brukar, men den hade precis som allt annat sina fina stunder den också.December: Julstress, kalla vinterkvällar i en alldeles för stor säng. Adventsfika och fina dagar med fina personer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0